Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (13:41:38) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Četvrti Poreč Open Air uz novitete Beats & Bites, World Plates i 3D Video Mapping

Zabava, 24.06.2019. (13:26)

S prvim danom srpnja započinje četvrto izdanje Poreč Open Air Festivala koji će trajati sve do 14. rujna. Program otvara cirkuska družina Circus in the City s predstavom Cabaret show, koju će, posjetitelji moći pogledati na ljetnoj pozornici na Rivi sve do 12. kolovoza.

Ovogodišnji noviteti Poreč Open Air Festivala su programi Beats & Bites, World Plates i 3D Video Mapping.

U vrtu Ville Polesini program Beats & Bites nudit će, u maniri piknika, glazbeni program i zakusku. Program Beats & Bites 2. srpnja otvaraju Igor Geržina i Vanda Winter, a tijekom ljeta nastupiti će i Zsa Zsa Acoustic, Matija Cvek Trio, Vesna Pisarović Trio, The A!, Mia Dimšić Acoustic te Iva Smojver Acoustic Trio.

U sklopu programa World Plates posjetitelji će moći upoznati američku, talijansku, meksičku i istarsku kuhinju. Glazbeni dio programa World Plates otvorit će Scifidelity Orchestra 11. rujna, a tu su i grupa The A!, The Janitorsi i The Blondes, dok će Bajaga i Instruktori 14. rujna zatvoriti program na porečkoj Rivi.

Od sredine srpnja do kraja kolovoza 3D Video Mapping tehnikom bit će oslikane zidine Gradske vijećnice. U vrtu Ville Polesini i na livadi Lungomare će se od 1. srpnja pa sve do 21. kolovoza prikazivati filmovi u sklopu Open Air Cinema.

Performans namijenjen djeci, Bal princeza, održati će se u parku ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola, a od 14. srpnja svake nedjelje na rasporedu je Istra Inspirit, interaktivni obiteljski program koji će nuditi istraživanje povijesti uz glazbu, vile i vilenjake. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a broj mjesta ograničen te se za oba programa treba prijaviti na webu Poreč Open Aira. Karte za brod mogu se kupiti sat vremena prije početka događanja u Info punktu na rivi. Građani Poreča imaju pravo na besplatnu ulaznicu za brod.

U okviru Special Events programa od 31. kolovoza do 7. rujna održat će se Tunalicious Street Food Festival, događaj koji na porečku rivu dovodi specijalitete od svježe tune. Tu je i Jazz in Lap koji tijekom srpnja i kolovoza dovodi afirmirane jazz umjetnike iz Hrvatske, regije i Europe te Street Art Festival koji će se od 22. do 27. kolovoza u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč održavati na raznim gradskim lokacijama.

Pokretač Poreč Open Air Festivala je Valamar Riviera, tvrtka MG zadužena je za organizaciju. Festival podržavaju Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije te Hrvatska turistička zajednica. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina