Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:10:38) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Vozači prelijeni da bi uključili pokazivač smjera!

Zanimljivosti, 24.06.2019. (12:40)
(Izvor:Revija HAK)Link
Pixabay
Pixabay

Pokazivači smjera ili, narodski, žmigavci. Polugica iza upravljača nerijetko nam se čini udaljenija od cilja trkačima maratoncima na startnoj liniji. Pokazivači smjera su iznimno važan element prometne sigurnosti, ali ih čestno ne koristimo. Skrećemo bez njih, mijenjamo prometni trak bez njih, prestižemo druga vozila, prenosi Revija HAK.

Istraživanje University of New York pokazuje da je 2018. bilo 542 prometnih nesreća na području države New York koje se mogu povezati s pokazivačima smjera – uglavnom, propuštanjem da se oni uključe.

Studija američke osiguravajuće kuće Response bavila se pokazivačima smjera. Čak 42 posto vozača priznaje da ih povremeno ne uključuje jer navodno nemaju dovoljno vremena da to učine u vožnji. Potom, oko 25 posto tvrdi da ih ne uključuje jer su lijeni, a čak 17 posto povremeno zaboravlja da im pokazivači smjera cijelo vrijeme rade, odnosno da ih nisu isključili na vrijeme. Muškarci češće ne uključuju pokazivač smjera kad mijenjaju prometni trak (čak 63 posto).

Što poručiti? Pokazivači smjera jedan su od ključnih instrumenata prometne sigurnosti. Koristite ih! (Revija HAK)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6