Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:08:37) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

Nastavljaju se manji komunalni radovi po mjesnim odborima Poreštine

Iz Grada Poreča, 22.06.2019. (10:40)

Aktivnosti na komunalnom uređenju gradskih ulica nastavljeni su dovršetkom nekoliko novih poslova. Ovih je dana tako dovršena staza koja Dom zdravlja i Dom za starije i nemoćne osobe spaja s s glavnom prometnicom kod obližnjeg kružnog toka. Široka 1,70 metara, staza bitno skraćuje put pješacima iz smjera centra i južnog dijela grada. Za potrebe povezivanja dviju pješačkih komunikacija izveden je potporni zid s ogradom, a izmještene su i neke instalacije.

U tijeku su radovi na asfaltiranju u Hvarskoj i Brijunskoj ulici, a osim uređenja nogostupa izvedene su rampe za osobe smanjene pokretljivosti kod pješačkih prijelaza. Nakon što budu završeni radovi na nogostupu u Brijunskoj, postavit će se mjere smirenja prometa (berlinski jastuci) s ciljem smanjenja brzine prometa.

Na križanju Creske i ulice Špadići također su postavljene rampe za osobe smanjene pokretljivosti te je produžen nogostup na mjestu gdje je nekad bila pješačka komunikacija prema hotelu Park. Dodatno, pješačkom komunikacijom su povezana okretišta na krajevima Vrsarske i Kaštelirske ulice čime su one i pješački spojene. Duljina nogostupa je 35,00 m, a širina 1,70 m.

Radovi na uređenju nogostupa i prilagođavanju pješačkih prijelaza izvode se i u Ulici Stipe Rajka, kako bi se pješački prijelazi prilagodili nedavno izvedenoj novoj horizontalnoj signalizaciji.

U narednom razdoblju nastavlja se s komunalnim aktivnostima i to na Stanciji Portun gdje će se asfaltirati 170 metara nerazvrstana prometnice na sjeveru naselja, 430 m spojne ceste između naselja Cancini i Stranići te dvije nerazvrstane prometnice u naselju Radmani. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom