Početna
Nedjelja, 21.Srpnja 2019 (15:57:45) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Srednjoškolci iz "Antona Štifanića" boravili u Francuskoj

Poreština, 19.06.2019. (16:41)

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića boravili su ovog svibnja u francuskom gradu Montarnaudu nedaleko Montpelliera. Katharina Maillinger, Kristina Rubil, Chiara Kromek i William Škornja sudjelovali su u radionicama i stručnim posjetima čiji je cilj bio popularizacija znanosti i astronomije.

Izrađivali su 3D model sunčevog sustava u grupi s učenicima partnerskih škola, sudjelovali u terenskoj nastavi te posjetili Cité de l’espace, odnosno Svemirski grad u 250 km udaljenom Toulouseu. Riječ je o tematskom parku posvećenom istraživanju svemira, s modelima svemirskih brodova i dijelovima svemirske stanice MIR u prirodnoj veličini. Posjetili su i planetariji.

Sedmodnevni boravak na jugu Francuske iskoristili su i za sudjelovanje u lovu na blago grada Montpelliera i posjet srednjovjekovnom gradiću Aigues-Mortes.

Putovanje je organizirano u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti Lost in Space, koji se provodi pod koordinacijom prof. Tatjane Gulić Pisarević u suradnji s još četiri partnerske škole iz Francuske, Španjolske, Italije i Velike Britanije. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno