Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:30:43) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Poreština konačno ima dimnjačara!

Iz Grada Poreča, 17.06.2019. (12:52)
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)

Poreč ponovno ima ovlaštenog partnera za obavljanje dimnjačarskih poslova, kojeg građani od 1. srpnja mogu kontaktirati e-mailom na info@caminus.hr ili telefonom na 042/330002, 091/546 7421 ili 091/202 8009.

Ugovor o desetogodišnjoj koncesiji sklopljen je s varaždinskom tvrtkom Caminus, temeljem Odluke Gradskog vijeća. Caminus obavlja ove poslove i u Buzetu, Motovunu te općinama Tar-Vabriga i Kaštelir-Labinci. U telefonskom razgovoru za Parentium rekli su da su spremni javiti se i na natječaje drugih istarskih jedinica lokalne samouprave, kad budu raspisani.

Cijena pregleda i čišćenja dimnjaka na kruta, tekuća i plinska goriva za prizemne objekte iznosi 100 kuna, a za svaku dodatnu etažu 30 kuna, dok će spaljivanje, probijanje i otčepljivanje dimnjaka s vađenjem i uklanjanjem čađe koštati stotinu kuna po satu. Cjenik dimnjačarskih možete preuzeti ovdje: Cjenik . (dp)

Nije naodmet podsjetiti da su korisnici dimnjačarskih usluga (vlasnici ili korisnici zgrada, stanova, poslovnih prostora, objekata i postrojenja) dužni voditi brigu da se uređaji za loženje i dimnjaci redovito čiste i održavaju u ispravnom stanju, a koncesionaru omogućiti pregled i čišćenje dimnjaka i uređaja za loženje.

Nadzor nad obavljanjem dimnjačarskih poslova obavljaju Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča, Inspektorat unutarnjih poslova i Inspekcija zaštite od požara i eksploziva.

Problemi s dimnjačarima

Do raskida ugovora o koncesiji, porečke je dimnjake čistila tvrtka koja se jedina javljala na javne natječaje, ali su građani njenim uslugama i po mnogima previsokim računima bili krajnje nezadovoljni. Neprestano su se žalili Gradu, poduzeću Stan koje upravlja zgradama i predsjednicima mjesnih odbora, pa se tema više puta nalazila pred vijećnicima na Gradskom vijeću. Problem je i u tome što nije bio prošao prijedlog zakona koji bi liberalizirao tržište i omogućio gradu da više ne raspisuje natječaje za koncesiju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji