Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:30:32) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

U četvrtak u Novigradu izložba "Collecting: Ben Vautier"

Kultura, 17.06.2019. (10:48)
Ben Vautier s ljubaznošću F. Zattoni
Ben Vautier s ljubaznošću F. Zattoni

U četvrtak u 20 sati u novigradskoj galeriji Rigo otvara se izložba "Collecting: Ben Vautier".

Bez obzira na to što je riječ o izložbi istaknutog francuskog umjetnika Bena Vautiera, naziv izložbe tematizira odnos umjetnika i kolekcionara. Obitelj Zattoni iz Cervie ne samo da godinama skuplja Benova djela, već je razvila srdačan i prisan odnos s umjetnikom. Kao kolekcionare, Zattonijeve je od samih početaka zanimala umjetnost razlika, rubnosti, manjina, prekida, subverzivnosti i ideja. Na tom putu nezaobilazan je bio i Fluxus i Ben, jer su tijekom šezdesetih godina imali ulogu anti-umjetnosti, ne-umjetnosti, bili su protiv same produkcije umjetničkog djela.

Stoga je izlagački prostor smišljen kao "Tout Ben" koji sadrži umjetnikove radove, materijale i dokumente iz ranih 1960-ih; od teorijskih i radnih knjižica iz vlastite naklade, dijaloških prijedloga pisanih rukom, do "Theatre Total", crteža, kolaža, predmeta, ploča i fotografija recentnih Benovih performansa u Nici. Izložen je i sasvim poseban "Newsletter"; knjiga koja sadrži više od 2.500 izravno pričajućih stranica života koje je Ben tijekom 2.759 dana, putem e-maila, slao Zattonijevima. Oblikovan kao crna kutija, u samo dva izvoda, bio je to poklon Benu od njegovih kolekcionara.

Kustosice izložbe su Francesca Zattoni i Jerica Ziherl. Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Novigrada-Cittanova.  Izložba će trajati do17. srpnja. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6