Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:22:09) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Uspostavljen Registar stvarnih vlasnika - provjerite morate li se i vi prijaviti

Gospodarstvo, 17.06.2019. (09:21)
Edukacija o Registru stvarnih vlasnika
Edukacija o Registru stvarnih vlasnika

U četvrtak, 13. lipnja u HGK - Županijskoj komori Pula održana je edukacija o Registru stvarnih vlasnika uspostavljenom početkom lipnja na temelju Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, kojeg u ime Ministarstva financija – Ureda za sprečavanje pranja novca vodi Financijska agencija.

Za trgovačka društva i podružnice stranih trgovačkih društava obaveza upisa podataka u Registar započela je 3. lipnja, a rok za ispunjenje obaveze je 31. prosinca ove godine. Počevši od 1. srpnja, do kraja godine podatke u sustav moraju unijeti i udruge čiji jedini osnivač nije lokalna i regionalna samouprava.

Upis podataka u Registar bez naknade moguć je putem web aplikacije Financijske agencije uz digitalni certifikat ili korištenjem za to predviđenih obrazaca u poslovnicama Fine.

Svrha uspostavljanja Registra jest potreba za točnim i ažuriranim informacijama o stvarnom vlasniku, jačanje transparentnosti i dostupnosti podataka o stvarnom vlasništvu kako bi se spriječila zlouporaba pravnih subjekata za pranje novca i povezana predikatna kaznena djela uključujući i porezne prijevare, kao i za financiranje terorizma. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...