Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:26:56) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Četrnaesta Rovinjska regata u znaku očuvanja okoliša i alternativnih izvora energije

Sport, 17.06.2019. (09:29)

Foto: Dalibor Talajić

Rovinj je u nedjelju, 16. lipnja još jednom zasjao u najljepšem ruhu. Po 14. put prepoznatljivu vizuru rovinjskog poluotoka ukrasila su oslikana jedra tradicijskih barki u kojima je 37 ekipa iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije jedrilo do cilja.

Po pobjedama će ovogodišnju regatu pamtiti Enio Cherin i Ermanno Turcinovich (Regina) u kategorija batana, Bruno Antonac (Pia) u kategoriji cutteri, Ivica Grbac (Don Cicio) u kategoriji veći guc, a Gianni Mohović (MD 511) u kategoriji manji guc. U kategoriji gajete pobjedu je odnio duo Brajković-Mušković (Nikka), u kategoriji dingy Luka Pasić (Dingy), a leut Janez Šabec (Stari Maček). Pobjednici su još Pietro Fabris u kategoriji bragagne (Mafalda), topi Fabio Graziani (Spiumante) te u kategoriji pasare dvojac Tessitori-Sirotnjak (Juliana).

Ovogodišnja Regata održana je u sklopu novog projekta zaštite i očuvanja maritimne baštine, Arca Adriatica Interreg Italy - Croatia, a donijela je i zaokret Regate i Ekomuzeja Batana prema temama ekologije i važnosti korištenja alternativnih izvora energije. Kako je vjetar energija koja pokreće tradicijske barke, u suradnji s hotelijerskom tvrtkom Maistra započet je projekt "Wind of Change" čija je prva aktivnost bila zamjena plastične ambalaže na Regati biokompostabilnom.

Tema važnosti očuvanja okoliša ostavila je svoj pečat i na programu za djecu, odnosno radionici "Otisci mora" koju je ove godine vodila umjetnička koordinatorica aMORE Festivala, Sabina Damiani. Pokazujući djeci kako stvoriti vlastite pečate s morskim motivima, na mališane je prenijela snažnu poruku aMORE Festivala o tome kako bez zdravih mora nema ni zdravih ljudi. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom