Početna
Četvrtak, 14.Studenog 2019 (08:29:08) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Najnovija generacija umirovljenika će redefinirati kako izgleda treća dob

Zanimljivosti, 17.06.2019. (08:09)
(Izvor:Mirovina.hr)Link
Foto: Ilustracija | Pixabay
Foto: Ilustracija | Pixabay

Većina umirovljenika koja ovih dana odlazi u mirovinu pripadaju generaciji baby-boomera. Najmlađi pripadnici imaju oko 55, a najstariji oko 75 godina i oni će promijeniti način na koji gledamo na starost, prenosi portal mirovina.hr.

Što je uopće treća dob? Prvi put se s njome u životu susrećemo dok smo još djeca, kada upoznajemo naše bake i djedove. To nam daje neku temeljnu ideju šta je uopće starost. Ali starost se kontinuirano mijenja, piše abcnews.go.com.

Kada bi se današnji umirovljenici sjetili svojih djedova i baka, vjerojatno bi pomislili da su oni “više stariji” nego što su oni danas.

Međutim, starost se s njima i promijenila. Najnoviji val umirovljenika (današnji, u prosjeku, 60-godišnjaci) će bitno promijeniti percepciju starosti. Sama činjenica što ste se pridružili ostatku svijeta i uhvatili korak s internetom je golemi napredak.

Današnji umirovljenici se žele distancirati od stereotipa koji su se u prošlosti vezali uz njihovu dobnu skupinu.

Sve je više umirovljenika koji rade stvari koje inače ne bi asocirali s umirovljenicima. Ne radi se samo o tomu što su preplavili Facebook, mlađi umirovljenici imaju i neobične hobije.

Putuju biciklima, prakticiraju jogu ili čak treniraju neke sportove s drugim veteranima.

Prije samo desetak godina, jedno istraživanje provedeno nad svim generacijama, kazalo je da srednja dob započinje s 30, a starost već s 50! Ta granica će, kako se navike umirovljenika i njihove aktivnosti budu mijenjale, penjati gore i gore.

I naravno da nitko od nas neće živjeti vječno, ali stereotipi o starim i staromodnim 60-godišnjacima polako odlaze u zaborav. (mirovina.hr)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium