Početna
Srijeda, 16.Listopada 2019 (05:28:18) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

EU planira izgradnju kvantne komunikacijske mreže

Tehnologija/znanost, 17.06.2019. (07:44)
(Izvor:Bug Online)Link

Na Digitalnoj skupštini (Digital Assembly), održanoj 13. i 14. lipnja u Bukureštu, predstavnici 7 zemalja EU (Belgija, Njemačka, Italija, Luksemburg, Malta, Nizozemska i Španjolska) potpisali su deklaraciju (declaration) u kojoj se obvezuju kako će zajedno razviti kvantnu komunikacijsku infrastrukturu (quantum communication infrastructure QCI) diljem EU-a u sljedećih deset godina. Ta bi infrastruktura omogućila prijenos i pohranjivanje ultrasigurnih informacija i podataka te povezivanje komunikacijske imovine diljem EU-a, prenosi Mreža.

Zemlje koje su potpisale deklaraciju QCI pristale su raditi zajedno i s Europskom komisijom kako bi, po mogućnosti prije kraja 2020. godine, pripremile akcijski plan za istraživanje prednosti i izvedivosti izgradnje QCI infrastrukture. To će obuhvatiti preliminarne studije, tehnološke mogućnosti dostupne za razvoj i uvođenje QCI-a diljem EU-a, potrebna sredstva i sheme sigurnosnog certificiranja koje bi bile potrebne da QCI implementira tehnologije koje podržavaju osjetljive aplikacije. Također će se usredotočiti na daljnji razvoj visokokvalitetnih, konkurentnih europskih cyber sigurnosti i kvantnih tehnologija te njihovu integraciju u QCI, infrastrukturu, doprinoseći povećanju digitalne autonomije Europe.

Za sada Europa kasni s razvojem kvantne infrastrukture jer je nekoliko zemalja već počelo graditi kvantnu komunikacijsku infrastrukturu na različite načine, ponajprije implementirajući nekoliko malih optičkih mreža s različitim arhitekturama, a također demonstrirajući distribuciju ključa s Low Earth Orbit satelita. Kina je za sada neosporni lider u tom području, raspoređujući kontinentalnu kvantnu okosnicu temeljenu na pouzdanim čvorovima, nekoliko gradskih pristupnih mreža sa stotinama pristupnih točaka i istraživački satelit Micius. Kvantne mreže također se primjenjuju u Južnoj Koreji, Japanu i SAD-u. (Mreža)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč