Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (19:31:53) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Sponza: napustiti rigidni centralistički model upravljanja državom

Hrvatska, 14.06.2019. (08:56)
Saborski zastupnik Giovanni Sponza
Saborski zastupnik Giovanni Sponza

Saborski zastupnik Giovanni Sponza jučer se osvrnuo na mijenjanje zakona prema potrebi i bez sagledavanja posljedica. Spomenuvši problem sudskih sporova koje Republika Hrvatska vodi s gradovima i općinama oko zemljišta, rekao je kako država traži bezuvjetno priznavanje prava vlasništva nad građevinskim i šumskim zemljištem.

- Pritom se, rekao je Sponza, zanemaruje vrlo važna činjenica da su gradovi i općine uknjiženi kao vlasnici tih zemljišta, a država ih preko svojih institucija dovodi u podređeni položaj.

Kao primjer naveo je šume. Iako se na prvi pogled čini da se radi o općem interesu Republike Hrvatske, tih šuma zapravo već desetljećima nema, nego su na tom zemljištu sagrađeni trgovi, sportski tereni, dječja igrališta, groblja, druga društvena i komunalna infrastruktura.

Sponza još nevjerojatnijim smatra to što država u tim parnicama potražuje sredstva od kupoprodaje tih zemljišta i dodaje kako iznosi koje su općine i gradovi naplatili, a što je još i važnije i investirali u društvenu i komunalnu infrastrukturu za poboljšanje života svojih građana, nisu uopće zanemarivi, nego naprotiv, čak i premašuju njihove godišnje proračune.

IDS-ov vijećnik smatra kako tema zaslužuje posebnu saborsku raspravu. - Nadam se da je konačno došlo vrijeme da osvijestimo činjenicu kako se kuća gradi od temelja, a ne od krova i da trebamo napustiti rigidni centralistički model upravljanja državom, zaključio je Sponza. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...