Početna
Četvrtak, 14.Studenog 2019 (08:29:10) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Izložba "Hrvatski sveci i blaženici" u Samostanu sv. Franje Asiškog u Puli

Istra, 14.06.2019. (08:49)

Porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša će u petak, 14. lipnja u 18 sati u Kapitularnoj dvorani pulskog Samostana sv. Franje Asiškog otvoriti izložbu "Hrvatski sveci i blaženici". Riječ je o izložbi likovnih djela - portreta čiji su autori Branimir Dorotić, Maja Vidović, Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Hrvoje Marko Peruzović, Anto Mamuša i Ivana Ćavar.

O izložbi će govoriti gvardijan samostana p. Đuro Hontić i akademski umjetnik David Ivić.

Retrospektiva je to dosadašnjih izdanja manifestacije „Dani hrvatskih svetaca i blaženika“ koja se od 2009. godine održava u Križevcima. Oblikovao ju je i postavio likovni kritičar Stanko Špoljarić. Nakon Križevaca, izložba je dosad bila postavljena u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u Samostanu Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te u Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi.

Tijekom ljeta bit će postavljena u pulskom Samostanu sv. Franje. Originalnom postavu pridodan je portreto bl. Otona iz Pule, čiji zemni ostaci počivaju u toj samostanskoj crkvi, te portretom Miroslava Bulešića. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6