Početna
Petak, 22.Studenog 2019 (09:13:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Više od 700 mladih nogometaša i kineska nacionalna trening selekcija na Dream Cupu u Poreču

Sport, 13.06.2019. (13:12)
Wu Zille, Marko Jurić, Marko Kepčija, Nenad Velenik i Nadia Štifanić Dobrilović na današnjoj  konferenciji za novinare
Wu Zille, Marko Jurić, Marko Kepčija, Nenad Velenik i Nadia Štifanić Dobrilović na današnjoj konferenciji za novinare

Treće izdanje međunarodnog nogometnog turnira Dream Cup Poreč održat će se ovog vikenda u Zelenoj Laguni u organizaciji tvrtke College-Sport i suorganizaciji NK Jadran Poreč.

Turnir je namijenjen kategorijama U9 (2010. i mlađi) i U11 (2008. i mlađi) te U13 (2006. i mlađi), a u svaku kategoriju raspodijeljeno je po 16 momčadi koju će činiti oko 700 natjecatelja i predvoditi osamdesetak trenera. Ukupno se u Poreču očekuje oko 2 tisuće posjetitelja. Dream Cup će ugostiti šest prvoligaških momčadi u 3 kategorije te najbolje regionalne momčadi i akademije među kojima se ističu NK Dinamo, NK Rijeka, NK Istra, NK Varaždin i mađarski Videoton.

-Ove godine ugostit ćemo 48 momčadi iz 7 različitih zemalja i po prvi put s dva kontinenta. Iz godine u godinu primarni cilj bio nam je razvoj sportskog života tih mladića i djevojaka te spajanje sporta s promocijom našega grada, izjavio je predstavnik College sporta Marko Kepčija na današnjoj konferenciji za novinare u, za broj zainteresiranih novinara pretijesnom uredu Turističke zajednice Grada Poreča.

Natjecanje počinje sutra u 16 i 30, a službeno otvaranje održat će se u subotu u 10 sati u Zelenoj Laguni. U nedjelju će se od 8 i 30 do 15 sati održati finalna faza turnira, a ceremonija dodjela medalje održat će se u 16 sati.

-Izuzetno me raduje da će tako veliki broj djece doći u naš grad gdje će se imati prilike upoznati i družiti, ali i da će naši sportski tereni biti mjesto odigravanja utakmica, izjavila je dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.

Ove godine uz ekipe iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Sjeverne Makedonije u turniru sudjeluju i dvije momčadi iz Kine u kategorijama do 11 i do 13 godina, a od tih momčadi jedna je i njihova nacionalna selekcija u kategoriji do 13 godina koju predvodi splitski trener Marko Jurić.

-Posebno me veseli velik broj djece uključene u sport i nogomet. Bitno nam je da ekipe uživaju i da vide kako se trenira u drugim zemljama. Siguran sam da im je ovo veliko iskustvo i da će se kući vratiti puni dojmova, izjavio je Marko Jurić, trener momčadi Kine.


-Za Hrvatsku sam prvi puta čuo kao dječak zbog prvenstva iz 1998. i veoma smo sretni što po prvi puta možemo biti ovdje. Suradnja kineskih i hrvatskih vlasti i nogometnih saveza je izvrsna te se nadam da ćemo produbiti naš prijateljski odnos i na ovome turniru, izjavio je Wu Zile, predstavnik kineskih momčadi.Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Nova Corolla Hybrid