Početna
Subota, 23.Studenog 2019 (02:37:19) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Mileni Dravić vraćena Zlatna arena za film "Prekobrojna"

Kultura, 13.06.2019. (11:58)

U Beogradu se od 6. do 16. lipnja održava 21. Festival nitratnog filma i obilježava 70. obljetnica osnutka Jugoslavenske Kinoteke. U sklopu Kinoteke, u svibnju prošle godine, otvoren je Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića, a na samom otvorenju velika je glumica iskazala žaljenje što u legatu nema njezine prve Zlatne arene koju je osvojila za film "Prekobrojna" (1962.) Branka Bauera.

Poznata je priča da je početkom 70-ih godina lopov iz njezinog stana otuđio nagradu, a nakon više od dvadeset godina, on joj je čak prišao, priznao krađu i zamolio za oprost što je Milena i učinila. Na inicijativu anonimnog štovatelja i predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije, Milana Rašule, pokrenut je postupak za izradu replike nagrade. Uz suglasnost Ministarstva kulture Republike Hrvatske nagradu je danas ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović trajno predala u Legat.

O filmskoj divi uvodnu riječ održao je direktor jugoslavenske Kinoteke Jugoslav Pantelić a upriličenju su prisustvovali i veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota te direktor i selektor festivala Saša Erdeljanović. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč