Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (03:56:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Olimpijski prvaci i više od 1500 sudionika Judo Festivala u Poreču

Sport, 12.06.2019. (14:17)
Nenad Velenik, Neven Staver, Loris Peršurić, Sanda Čorak, Jane Bridge i Ezio Gamba na konferenciji za medije u hotelu Parentium
Nenad Velenik, Neven Staver, Loris Peršurić, Sanda Čorak, Jane Bridge i Ezio Gamba na konferenciji za medije u hotelu Parentium

U organizaciji Hrvatskog judo saveza i Europske judo unije, Poreč je  po četvrti puta domaćin Judo festivala, koji će u Zelena Resortu do kraja idućeg tjedna ugostiti više od 1500 sudionika iz 47 država.

-Ovo je najveće judo okupljanje u Europi gdje mladi mogu sudjelovati u kampovima te dijeliti strunjače s profesionalnim judašima, izjavila je Sandra Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Parentium.

Festival je započeo u ponedjeljak Olimpijskim trening kampom, koji će ove godine trajati devet dana i ugostiti preko 500 judaša, a u njemu će sudjelovati jedna od najvećih svjetskih zvijezda juda, Francuz Teddy Riner, deseterostruki svjetski prvak, peterostruki  europski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik. Od gostiju vrijedi izdvojiti i Čeha Lukaša Krpaleka, olimpijskog pobjednika i europskog i svjetskog prvaka, te rusa Khasana Khalmurzaeva, olimpijskog pobjednika i europskog prvaka.

-Jako mi je drago da Judo Festival, osim sportskog ima i znanstveni karakter, poručio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zaželivši dobrodošlicu sudionicima Judo festivala. Pridružio mu se direktor TZ Poreč Nenad Velenik riječima da Poreč ima dugogodišnju tradiciju ugošćavanja velikih sportskih događaja te da gotovo i nema sportske manifestacije kojoj Poreč nije bio domaćin. Velenik je zahvalio Hrvatskom Judo savezu na tome što je prepoznao organizacijski  potencijal Poreča te istakao sinergiju privatnog i javnog sektora bez koje, kazao je, ove manifestacije ne bi bilo.

U sklopu festivala održat će se kadetski U18 trening kamp na kojeg se prijavilo 380 judaša, dok U13 i U15 kamp traje tijekom cijelog Judo Festivala, te će ugostiti 52 judaša. Danas započinje i znanstvena konferencija «Istraživanja primjenjiva u judu” koja završava u petak, a u sklopu festivala održat će se administracijski i organizacijski seminar.

-Velika novost ove godine je trening kamp za djecu s posebnim potrebama i koji je beskonačno obogatio ovogodišnji Judo Festival, izjavio je Nenad Staver, predsjednik uprave Plave Lagune d.d.o.

Kamp za djecu s posebnim potrebama održava se danas i na njemu će stručnjaci iz cijele Europe vidjeti rad hrvatskih trenera poput Marine Drašković iz Judo kluba Fuji za osobe s invaliditetom, dobitnice nagrade BeInclusive Europske komisije za postignuća u polju sportske inkluzivnosti.

Znanje će i ove godine prenijeti stručnjaci iz Kodokan instituta iz Tokija. Svi zainteresirani će od četvrtka do nedjelje moći raditi s europskim i svjetskim prvacima te napredovati u svojim vještinama.

-Upravo zbog dobre suradnje međunarodnih i hrvatskih judo organizacija i ove godine možemo uživati na Judo Festivalu, poručila je Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije

Partneri Judo festivala su HEP d.d., Plava laguna d.d., Turistička zajednica Grada Poreča i Hrvatska turistička zajednica.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč