Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (04:00:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Nakon 30 godina Jackie Chan se vraća u Motovun

Kultura, 12.06.2019. (08:16)

U sklopu projekta "Istra u kadru" Istarske filmske komisije, u Motovunu će u petak, 14. lipnja premijerno biti prikazan "Božji oklop", film snimljen 1986. godine u Hrvatskoj. Jedna je to od najvećih uspješnica kineske kinematografije, u režiji oskarovca Jackieja Chana, koji igra glavnu ulogu, autor je scenarija, a izvodi i neke od pjesama na filmu.

Snimljen je u hongkongško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film), gdje su bile odabrane lokacije kao Postojnska jama i Predjamski grad, Samoborski dvorac, tržnica na Dolcu i naselje Trnje u Zagrebu te Motovun.

Projekt "Istra u kadru" predstavlja niz aktivnosti kojima je cilj promocija Istre kao filmske destinacije te razvoj filmskoga turizma u Istri. Sastoji se od revije filmova koji se prikazuju na izvornim lokacijama na kojima su i snimljeni, filmske rute Istre i gradova te filmske mape Istre.

Zanimljivost je da će film biti prikazan na izvornom, kineskom jeziku, a po prvi put će ga gledatelji imati priliku pogledati podnaslovljenog na hrvatskom. Zbog interesa stranih gostiju koji borave u Motovunu i okolici, prikazat će se i titlovi na engleskom jeziku.

Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra "KUD-a Matka Laginje" iz Lovreča s repertoarom filmske glazbe. Istovremeno, u suradnji s udrugom "Fotovun" iz Motovuna predstavit će se izložba plakata i fotografija sa seta u galeriji "Pet kula".

Obožavateljima Jackieja Chana i istočnjačkih borilačkih vještina zasigurno će se svidjeti prezentacija formi Tai Chi Chuana s oružjem i bez oružja, u izvedbi članova Wushu kluba Yuan Tong - Tai Chi Pula. (dp)

Program

  • 20.00-21.00 nastup "KUD-a Matka Laginje" iz Lovreča
  • 19:00 izložba plakata i fotografija sa seta, u galeriji „Pet kula“ do 5. srpnja
  • 21.00-21:20 prezentacija formi Tai Chi Chuana, Wushu klub Yuan Tong - Tai Chi Pula
  • 21:30 projekcija filma "Božji oklop" ("The Armour of God") (1h 37min)

O filmu

HR "Božji oklop" / ENG "Armour of God"/ CHN "Lung hing foo dai"
1986. ‧ Akcijski film/Pustolovni film ‧ 1:37 trajanje
Redatelji: Jackie Chan, Eric Tsang
Autor glazbe: Michael Lai
Glumci: Jackie Chan, Alan Tam, Lola Forner, Rosamund Kwan, Božidar Smiljanić,  Ken Boyle, John Ladalaski

Zloglasna sekta želi se domoći blaga – Božjeg oklopa. S obzirom na to da dio blaga posjeduje kolekcionar Bannon (Božidar Smiljanić), vođa sekte traži od Chana da pribavi ostatak blaga, u zamjenu za njegovu bivšu djevojku Lorelei (Rosamund Kwan), koju sekta drži kao taoca. Chan stiže u Europu te s Alanom (Alan Tam), svojim nekadašnjim prijateljem, a današnjim Loreleinim zaručnikom, moli kolekcionara da im ustupi blago kako bi spasili djevojku. No, ne ide sve po planu… Chan se mora vraški potruditi da spasi Lorelei i preuzme blago: u Motovunu Jackieja napadaju pripadnici sekte, a u Zagrebu riskira život.

(kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč