Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (16:32:21) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

U subotu u Vižinadi Susret čakavskih pjesnika - Verši na šterni

Kultura, 05.06.2019. (09:27)

U subotu, 8. lipnja u Vižinadi će se održati XXVI. Susret čakavskih pjesnika - Verši na šterni i promocija istoimene zbirke pjesama. Nakon provedenog natječaja za nove, neobjavljene pjesme na čakavštini, 282 pjesme prijavilo je 105 autora, a ovogodišnja izbornica i recezentica, pjesnikinja prof. Nada Galant, izabrala je njih 62, čiji su radovi uvršteni u XXVI. pjesničku zbirku "Verši na šterni".

Program domaćina, Općine Vižinada, počinje u Centru za posjetitelje Maraston, u 18.30 sati otvorenjem izložbe najboljih fotografija s natječaja "Male ruke-Vele ruke" u organizaciji odbora akcije "Općina Vižinada prijatelj djece", Općine Vižinada i Studija Sonda.

U 19 sati oko Battistelline šterne okupit će se pjesnici zastupljeni u zbirci koji će kazivati svoje stihove. U slučaju kiše cjelokupni program održat će se u Domu kulture Vižinada.

Organizator manifestacije i izdavač zbirke je Gradska knjižnica Poreč. Ovogodišnje likovno rješenje potpisuje akademska slikarica Vera Kos Paliska, a grafičko rješenje i oblikovanje povjereno je Enriki Vežnaver Vidović iz studija "na broju 8". Domaćin i suorganizator susreta je Općina Vižinada, a pokrovitelji manifestacije su Grad Poreč, Istarska županija - Upravni odjel za kulturu te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6