Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (10:28:05) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Adwait Tripathi u Poreču

Prvi vikend u lipnju u Poreču u znaku zboraša, bikera i izbora za Svjetsku Miss turizma

Iz Grada Poreča, 03.06.2019. (16:12)

Već prvoga vikenda u lipnju Poreč je bio domaćin brojnim događanjima koje su privukle domaće i strane turiste u naš grad, a događanja će se nastaviti i tijekom cijeloga mjeseca, za bogatu uvertiru u službeni početak sezone, stoji u priopćenju iz gradske uprave koje prenosimo.

Zadnjeg dana svibnja održan je tradicionalni 47. susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip u režiji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i ovdašnje Katedre čakavskog sabora. Sedamnaest zborova iz Istrarske te Primorsko goranske županije i Slovenije kroz dva dana susreta nastupilo je u jedinstvenoj atmosferi Istarske sabornice, a izvedene su neke od dobro poznatih, skladanih za istarsku ljestvicu. Obje večeri početak susreta označilo je zajedničko pjevanje zborova u pratnji roženičara na stepenicama crkve na Trgu slobode. Susret već tradicionalno okuplja ljubitelje zborskog pjevanja i čakavske riječi, ali i turiste.

Bikeri u Novoj Vasi
Bikeri u Novoj Vasi

Proteklog vikenda Poreč i Novu Vas okupiralo je nekoliko tisuća bikera, iz Istre, Hrvatske i europskih zemalja na već tradicionalnom moto susretu - 14. izdanju Bike & Rock Daysa. Za dobru zabavu pobrinuo se akrobacijama na motoru Dejan Špoljar, dok su za glazbu bili zaduženi brojni bendovi, među kojima i headlineri Edi Maružin i Banditi te Jura Stublić i grupa Film.

Bikeri u Novoj Vasi
Bikeri u Peškeri
Bikeri u Novoj Vasi
Druženje na Peškeri

Najveća atrakcija svakako bio je defile kojim su bikeri protutnjali od svoje bazi u Novoj Vasi sve do uvale Peškera u Poreču, pokazavši svoje ljubimce na dva kotača. Uz pomoć sponzora i pokrovitelja, susret organizira moto klub Highlanders iz Nove Vasi.

Bikeri u Novoj Vasi
Izbor za Miss turizma svijeta

Početak lipnja u Poreču ostat će zapamćen i po održavanju izbora za Miss turizma svijeta u dvorani Žatika. Poreč je nekoliko godina bio domaćin hrvatskog izbora za Miss turizma, a ove je godine bio domaćin svjetskom izboru koji se prvi put održavao u Hrvatskoj. Četrdeset ljepotica iz svih krajeva svijeta desetak je dana boravilo u Hrvatskoj, od čega najviše u Poreču i Istri, gdje su snimile promotivne video snimke i fotografirale se, te slike preko društvenih mreža i internet portala poslale u svijet. Titulu Miss turizma ponijela je Australka Julijana Nikolis, dok je hrvatska predstavnica Paula Srdarev ponijela titulu Model of the world. Ovaj se spektakl prenosio na 30 televizijskih kanala diljem svijeta i na više od stotinu internetskih portala, te tako promoviralo Poreč i Hrvatsku. Za glazbene točke pobrinuli su se hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije Roko Blažević, Jacques Houdek, Alka Vuica i Sandi Cenov te violončelistica Ana Rucner. Program je vodila Vlatka Pokos, a sve se odvijalo u režiji Borisa Kosmača, vlasnika licence Miss turizma za Hrvatsku.

Bikeri u Novoj Vasi
Izbor za Miss turizma svijeta

I nakon bogatog vikenda Poreč ne miruje. U utorak, 4 lipnja na Trgu slobode u 9.30 sati održat će se obilježavanje Svjetskog dana sporta, na kojem će predstavnici porečkih sportskih klubova prezentirati djeci sportove kojima se bave te što je sve moguće trenirati u svome gradu.

Dan kasnije na otoku Sveti Nikola u režiji Valamar Riviere održat će se središnja svečanost podizanja Plave zastave, simbola čistog mora i urednog okoliša kojim se porečke gradske i plaže velikih turističkih tvrtki već godinama mogu podičiti, kao najbrojnijim u Hrvatskoj.

Lipanj u Poreču nastavlja se i brojim drugim događanjima poput Judo festivala, povijesnog festivala Giostre i velike skupne izložbe Annale, koji se ove godine po prvi puta održavaju u predsezoni. (Grad Poreč/dp)

Fotografije

Naš kanat je lip - zajedničko pjevanje na Trgu slobode
Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac Poreč


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom