Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (10:33:38) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Parenzana 2019.

Završen 47. Naš kanat je lip: nagrađeni KUD Učka iz Matulji i klapa Brnista iz Pule

Kultura, 03.06.2019. (13:06)
Brnistra
Brnistra

Izvedbom istarske himne Krasna zemljo na Trgu Slobode, u petak je otvoren 47. Susret zborova Naš kanat je lip. Kroz dva dana program na kanatu odvijao se u prostorijama Istarske sabornice.

U petak su, nakon uvodnih riječi ravnateljice POUP-a Snježane Radetić, gradonačelnika grada Poreča Lorisa Peršurića i predsjednice Kanta Đeni Dekleve-Radaković, podiji preuzeli zbor Sokol iz Buzeta, ŽKUD Renato Pernić iz Roča, zbor Joakim Rakovac iz Poreča, zbor zajednice Talijana iz Brtonigle, muški zbor Delfin iz Izole, ženski zbor KUD Učka iz Matulji, Klapa Brnistra iz Pule i Vokalna etno skupina Nigrignanum iz Kaštelira.

Mješoviti pjevački zbor domaćin Joakim Rakovac zatvorio je prvu koncertnu večer praizvedbom Lipe Istrijanke, koju je skladala Đeni Dekleva-Radaković na stihove Janka Crljenice i skladbom Draški Tići skladatelja Nella Milottia.

Brnistra
Učka

Na drugoj koncertnoj večeri nastupili su zbor Matko Brajša Rašan iz Pule, zbor Lavanda iz Novigrada, Vrelo iz Fužina, zbor ZT Fulvio Tomizza iz Umaga, zbor Hrvatske čitaonice Rijeka, zbor Korona iz Umaga, HGD Zvijezda Danica, Komorni zbor Rubino iz Rovinja, te ženski zbor Mendule iz Vrsara.

Stručno povjerenstvo u sastavu akademskih glazbenika, maestra Denisa Modrušan skladateljice Sanje Drakulić i maestra Nevena Radakovića nagradili su zbor KUD Učka iz Matulji za najbolji nastup i klapu Brnistra iz Pule za najbolju izvedbu istarske skladbe za zbor i vokalnu skupinu. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Nova Corolla Hybrid
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji