Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (07:17:30) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

#SPASIME i SOLIDARNA u humanitarnoj akciji za pomoć žrtvama nasilja

Hrvatska, 03.06.2019. (10:22)
Predstavnici inicijative #SPASIME
Predstavnici inicijative #SPASIME

U organizaciji inicijative #SPASIME i Zaklade za ljudska prava i solidarnost - SOLIDARNA, od početka lipnja do kraja srpnja 2019. godine odvijat će se humanitarna akcija prikupljanja donacija za Fond #SPASIME koji pruža pomoć žrtvama obiteljskog nasilja.

Svi građani mogu dati svoj doprinos kroz uplate na žiro račun IBAN HR8023900011500151640 otvoren u HPB-u i pozivom na broj telefona 060 9003 čija cijena poziva iznosi 6,25 kuna te uplatom donacije kroz platformu Indiegogo.

#SPASIME je građanska inicijativa nastala s ciljem borbe protiv rastućeg vala obiteljskog nasilja. Pokrenule su je Jelena Veljača, Una Zečević Šeparović, Anica Tomić, Jelena Kovačić Solarić, Nerma Mehadžić, Ana Pecotić, Mirsada Begović, Nora

Krstulović i Karla Horvat-Crnogaj, najprije kao Facebook grupu, da bi potom 16. ožujka 2019. godine organizirale prosvjed na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, a do danas se inicijativi pridružilo 60 tisuća članova.

Inicijativa će 14. lipnja 2019. u zagrebačkom hotelu Esplanade organizirati i humanitarnu večer #SPASIME na kojoj će sudjelovati osobe iz javnog života koji će odgovarati na pozive građana koji će donirati sredstva pozivom na broj humanitarnog telefona. Na događanju će se izložiti umjetnine mnogih hrvatskih umjetnika koje će se moći kupiti putem aukcije te pridonijeti prikupljenom iznosu koji će Fond koristiti za pomoć žrtvama nasilja.

Događaj će uživo pratiti RTL televizija, a biti će organiziran i poseban humanitarni koncert na kojem se očekuju poznati hrvatski izvođači. (kb)

Uplate na žiro račun Hrvatske poštanske banke glase na:

SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva, SWIFT je HPBZHR2X.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore