Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (10:34:44) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
Parenzana 2019.

Porečka djeca obilježila Dan prirode projektom "U korak s prirodom – razvrstaj, ne odustaj"

Iz Grada Poreča, 29.05.2019. (08:42)

Djeca porečkih škola i vrtića obilježila su Dan prirode proteklog tjedna u sportskoj dvorani Veli Jože sudjelovanjem u projektu "U korak s prirodom – razvrstaj, ne odustaj". Grad Poreč projekt realizira u sklopu obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Iz europskih fondova dobiveno je više od pola milijuna kuna za provođenje projekta koji je namijenjen građanima, gostima i poslovnim subjektima na području Poreča, a sve kako bi se kroz edukaciju i informiranje podigla svijest građana o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

Kroz sadnju rajčica i  razgovor o kompostiranju, učenju o pravilnom odlaganju otpada u različite spremnike, uz mađioničara i koncert Luke Nižetića, porečka su djeca imala priliku učiti o stvaranju novih, svakodnevnih životnih navika kroz odgovorno postupanje s otpadom.

Ovo je samo prva od aktivnosti koje će se provoditi kroz ovu godinu, a uz edukaciju najmlađih, već su izrađene i brošure o sprječavanju nastanka otpada, odgovornom postupanju, odvojenom sakupljanju, ponovnoj upotrebi i komplotiranju. Izradit će se i letci o održivom gospodarenju otpadom za turiste, provoditi edukacije, informativne radio emisije te javne tribine o  gospodarenju otpadom. Više info na web stranici U korak s prirodom. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji