Početna
Utorak, 4.Kolovoza 2020 (03:48:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Restoran Pentola Poreč

Zapaženi rezultati učenica i učenika SŠ Mate Balote u velikom finalu natjecanja „Čitanjem do zvijezda“

SŠ Mate Balote Poreč, 27.05.2019. (10:04)
Fran Motušić, Tina Horvat i Lovre Labura
Fran Motušić, Tina Horvat i Lovre Labura

Nakon održane regionalne razine kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“, na kojoj su postigli izvrsne rezultate, desetoro učenika SŠ Mate Balote s uspjehom je sudjelovalo i na ovogodišnjoj nacionalnoj razini natjecanja održanog 10. svibnja.

Natjecanje se provodi on-line i sastoji se od samog kviza znanja te multimedijskog uratka. Ovogodišnja tema bio je putopis, a zadana djela koje je trebalo pročitati bile su knjige „Kita boli more“ Ephrama Kishona, „Afrika – misija na crnom kontinentu“ Mire Aščića i „Pravi se da ovo nisi vidio“ Hrvoja Šalkovića.

Završnom krugu Kviza pristupilo je simultano 93 učenika iz cijele zemlje, koji su za odgovore na postavljena pitanja imali na raspolaganju 60 minuta.

Naši predstavnici Lovre Labura i Fran Motušić rješili su ga s rezultatima 77% i 72% zauzevši u cjelokupnom poretku visoko 12. odnosno 24. mjesto.

U kreativnom dijelu sudjelovale su učenice 4. razreda OG Jana Opačić, Adriana Bjelan, Nikol Stojnić, Anja Basara, Laura Grahovac, Laura Berisha, Anja Vrzić i Ana Ritoša koje su svojim multimedijskim radom „Put u nepoznato“ osvojile 5. mjesto sa 113 bodova u konkurenciji od ukupno 16 radova na nacionalnoj razini.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji