Početna
Srijeda, 21.Kolovoza 2019 (19:16:31) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival

Volontiranje To Go: Mladi odradili više od tisuću sati

Poreština, 22.05.2019. (12:10)

Više od 340 učenika osnovnih i srednjih škola, 40 odraslih volontera i 15 organizacija civilnog društva odradilo je pod kapom projekta Volontiranje To Go više od 1000 volonterskih sati u 10 akcija. Pokrenut u lipnju 2017., projekt je ovih dana priveden kraju, a rezultati predstavljeni na današnjoj konferenciji u porečkoj Vili Polesini.

-Željeli smo pokazati koji su pomaci nastali u zajednici, koliko smo i kako uspjeli motivirati srednjoškolce i srednjoškolke za volontiranje, ali i povećati kapacitete udruga i ustanova Poreštine za rad s volonterima, naveli su uz ostalo iz Centra za građanske inicijative, nositelja projekta.

Na njemu su kao partneri sudjelovali i Društvo Naša djeca Poreč, Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića i Volonterski centar Istra.

Volontiranje pozitivno utječe na lokalne zajednice i na povećanje društvenog kapitala, čulo se danas na konferenciji. Uz to, kroz volontiranje mladi mogu izgraditi kompetencije koje ne mogu steći tokom redovnog obrazovanja, a bitne su za ulazak na tržište rada.

Na konferenciji su o ovim temama govorili i prof. dr. sc. Berto Šalaj sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti te izv. prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Projekt vrijedan 1,03 milijuna kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 873.636,60 kuna. Prostor za završnu konferenciju ustupila je tvrtka Valamar, a prati je i izložba fotografija autorice Jelene Prekalj, snimljenih tijekom volonterskih akcija.

Na ulazu u Vilu Polesini predstavljen je i nacionalni servis za volontiranje Pozitivo. Radilo se o panelima s rupicama kroz koje je moguće zaviriti i upoznati se s volonterskim aktivnostima. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno