Početna
Petak, 24.Siječnja 2020 (09:14:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Viendel - Digitalni marketing

U SŠ Mate Balote podjela Njemačkih jezičnih diploma - DSD

SŠ Mate Balote Poreč, 22.05.2019. (13:16)

U ponedjeljak, 20. svibnja u SŠ Mate Balote promovirana je 13. generacija učenika koji su uspješno položili ispit za stjecanje Njemačke jezične diplome (Deutsches Sprachdiplom) koju izdaje njemačko Ministarstvo kulture.

Uz redovnu nastavu iz predmeta Njemački jezik, učenicima je bilo omogućeno i polaženje fakultativne nastave za Njemačku jezičnu diplomu. Fakultativna nastava održava se dva sata tjedno tijekom sva četiri razreda prema jedinstvenom planu i programu, a zaključna se ocjena upisuje u svjedodžbu.

Kroz projektnu nastavu i uz komunikativni pristup učenici u okviru ovog predmeta razvijaju kompetencije koje su preduvjet za uspjeh na ispitu. Ispit se pisao istog dana i u isto vrijeme u školama cijelog svijetu, krajem studenog prošle godine, a nakon toga poslani su u Njemačku na ispravljanje.

U porečkoj školi, ispit su s odličnim rezultatima položili učenici ekonomskog i poljoprivrednog smjera te opće i jezične gimnazije. DSD omogućuje im izravan upis na bilo koji od njemačkih fakulteta, za studij germanistike u Republici Hrvatskoj dobivaju dodatne bodove, a svima drugima znatno obogaćuje životopis. Ovogodišnji dsdeovci: Fabian Lenoir,Leonardo Žagar, Gianfranco Pribetić, Adriana Bjelan, Laura Grahovac, Andrea Iva Pašić,Stela Mikerević, Mare Milić, Sara Vranjanin, Megi Pasulji i Nikol Stojnić, mentorica Mirjam Blažević.Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Najslasniji burgeri u gradu
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium