Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (09:17:47) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Rise Up Poreč - Poreč Music Festival

Regata Transadriatica 7. i 8. lipnja

Sport, 21.05.2019. (09:15)
Foto: coloursofistria.com
Foto: coloursofistria.com

Tradicionalna venecijanska regata „Transadriatica“ ponovo će uploviti u novigradsku luku i spojiti dvije obale Jadrana. Početak ljepšeg i toplijeg dijela godine, sudjelovanje brojnih posada od kojih su neke nastupile s izraženijim sportskim ambicijama, a neke ponajprije radi druženja, simpatična natjecanja u malom nogometu ili boćanju između članova posada i novigradskih domaćina, sve to prožeto srdačnom gostoljubivošću i iskrenom dobrodošlicom, kako ovdašnjeg stanovništva tako i lokalnih vlasti, pokazali su se kombinacijom za uspjeh ove legendarne i fascinantne regate, koja spaja dvije obale Jadrana.

Regata će i ove godine startati iz venecijanske lagune, 6. lipnja, a dolazak u Novigrad planira se u jutarnjim satima u petak 7. lipnja. Sudionici regate u Novigradu će boraviti do subote navečer, pa su domaćini priredili niz sadržaja kojima će ih animirati i zabaviti.

Dodjela nagrada najboljima nakon prve etape održat će se 7. lipnja u Novigradu, dok će se završna dodjela nagrada i priznanja upriličiti naknadno, u Veneciji.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju „Transadriatice“ mogu se prijaviti i zainteresirani hrvatski jedriličari. Njima će pritom biti osiguran besplatan vez u marini koja se nalazi gotovo u samom centru Venecije. Besplatni vez će im na raspolaganju biti tjedan dana prije početka regate, ili pak tjedan dana nakon regate. Važno je napomenuti kako će jedriličari s hrvatske strane Jadrana moći sudjelovati samo na jednoj od dvije etape, od Venecije do Novigrada ili od Novigrada do Venecije.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda