Početna
Srijeda, 15.Srpnja 2020 (18:58:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Mjuziklu Područne škole Kaštelir OŠ Jože Šurana Višnjan prvo mjesto u Zagrebu

Poreština, 20.05.2019. (20:08)
Najbolji!
Najbolji!

Tekst i foto: Slavko Ledić

Četvrti Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva  ove je godine u Muzeju suvremene umjetnosti okupio oko 500 sudionika, učenika osnovnih škola iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Višnjana (Kaštelira i Vižinade), Ivankova, Velike Gorice, Macineca, Jastrebarskog, Koprivnice, Križevaca, Čazme i Zadra, koji su u kategorijama Mjuzikl, Školska mjuza i Mladi autori, pokazali svoj talent, kreativnost i bogatu umjetničku razinu stvaralaštva na polju glazbene kulture.

Prosudbeno povjerenstvo u kojem su bili Gordana Lajić Horvat, dramska pedagoginja iz Zagrebačkog kazališta mladih, Draženka Šebek, profesorica glazbene kulture,  voditeljica te osnivačica edukativnih kampova za djecu i Ivana Husar Mlinac, poznata glazbenica i skladateljica, odlučilo je da ovogodišnju nagradu u kategoriji mjuzikla dodijeli Područnoj školi Kaštelir OŠ Jože Šurana Višnjan za Mjuzikl „Operacija plastika“.

Prema predlošku radio drame „Lice“ Ratka Bijelića, za mjuzikl je tekst prilagodila profesorica glazbene kulture Tina Pajdaš, ujedno i redateljica mjuzikla. Uz učenice Saru Petrović i Stephani Bernobić odabrala je glazbu, a s Nikom Baf, Lanom Maretić, Sarom Petrović i Stephanie Bernobić, također učenicama, napisala je tekstove  skladbi.

Kostime, scenu i koreografiju osmislili su sami učenici i članovi školskog pjevačkog zbora.

Najbolji!
U očekivanju proglašenja pobjednika

Mjuzikl govori o nesretno zaljubljenom dječaku za čije je probleme kriv njegov izgled. Prijateljica mu savjetuje plastičnu operaciju poslije koje ga nitko ne prepoznaje, pa ni vlastita majka. Razočaran, želi jedino vratiti stari izgled i spoznaje kako izgled nije najvažnija stvar na svijetu.

Zapažene uloge u mjuziklu ostvarili su učenici Nika Baf, Emili Simonetti, Lara Brizić, Lana Ružić, Lana Maretić, Gabriela Benić, Anea Ružić, Mateo Radljević, Marin Kristić,  Leon Petrović i Iva Mignon. Kao nagrada pripao im je prijenosni zvučnik s dva mikrofona.

U kategoriji Školska mjuza, Povjerenstvo u sastavu Natalija Banov, Ana Čorić i Marko Kutlić,  bend PŠ Vižinada uvrstio je među pet najboljih s osvojenih 24,7 bodova, a time i u krug prve nagrade. Druga nagrada pripala je sastavima koji su osvojili 10 – 19.99 bodova, dok je za treće mjesto trebalo osvojiti  1 – 9.99 bodova.

Vižinadski bend nastupio je sa skladbom BEETHOVEN vs BEATLES, a izvele su je Ana  Marija Horvat., Patricija Dražetić i Tina Marković - udaraljke, Antonio Nović - električna gitara, Lara Perković i Nika Arman - klasična gitara, Neva Blažević - sintisajzer, Roko Jukić - bubnjevi, Samuel Dobrilović -klavir i Leon Geržinić - bas gitara.

Najbolji!

I ovogodišnji je Festival pokazao da u našim osnovnim školama glazbena kultura zauzima značajno mjesto i njeguje glazbeni izričaj koji ne samo da obogaćuje školski prostor, već i doprinosi kulturno-umjetničkom životu sredina  iz kojih dolaze. Takva aktivnost je temelj za stvaranje talenata koji će u budućnosti osmišljavati i širu glazbenu scenu. 

Festival se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije, Školske knjige, Grada Dugog Sela i uz partnerstvo Hrvatskog društva skladatelja, ZAMP-a, Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, OŠ Ivana Benkovića iz Dugog Sela te potporu mnogobrojnih sponzora.

Cilj je javnosti predstaviti stvaralaštvo u kojem se u okviru izvannastavnih aktivnosti u oblasti glazbene kulture, učenici uz vođenje svojih mentora iskazuju samostalnim skladanjem, pjevanjem, sviranjem, osmišljavanjem glazbeno scenskih uradaka u čemu se posebno ističu mjuzikli .

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč