Početna
Utorak, 25.Lipnja 2019 (18:45:32) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Funtana Summerfest

Irena Boljunčić Gracin nova predsjednica Europske mreže nezavisnih kulturnih centara

Kultura, 20.05.2019. (09:43)

Irena Boljunčić Gracin, predstavnica Saveza udruga pulskog Rojca, nova je predsjednica mreže europskih nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Hales (TEH).

Boljunčić Gracin prva je žena u povijesti koja predsjeda TEH mrežom i prva osoba koja je izabrana za predsjednicu s ovih prostora. Odluka je donesena na 87. konferenciji TEH mreže održanoj proteklog vikenda u kulturnom centru Zentralwerk u Dresdenu.

Posljednje dvije godine Boljunčić Gracin provodi Start up program TEH mreže - razvojni program za novonastajuće kulturno društvene centre na području jugoistočne Europe, Ukrajine i Bjelorusije te se bavi modelima razvoja kulturnih i kreativnih prostora i njihovim umrežavanjem. Na njenu inicijativu prošle godine u Beogradu osnovana je TEH Balkan mreža koju uz Rojc iz Hrvatske čine i centri iz Rumunjske, Grčke, Srbije, Makedonije i Kosova, a od 2013. do 2017. godine vodila je Savez udruga Rojca.

TEH je mreža nezavisnih kulturnih centara Europe osnovana 1983. godine. Okuplja ukupno 109 multidisciplinarnih, umjetničkih i socijalno angažiranih centara diljem Europe od kojih 77 ima status punopravnih članova, a DC Rojc jedini je punopravni član mreže iz Hrvatske. Mreža trenutno provodi niz velikih europskih projekata u suradnji sa sveučilištima i kulturnim institucijama iz cijele Europe, a teme kojima se bavi su kulturno - društveni centri kao tvornice imaginacije, kulturni i kreativni prostori i gradovi, kreativna ekonomija, društvene inovacije, poslovni kreativni modeli, društveni utjecaj kulturnih prostora i sl. (dp)



Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...