Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (14:44:58) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
MAX petak 20. rujna

Niko Peruško, Ana Dominković, Ema i Juraj Kvaternik najbolji na Sportskim igrama mladih Istarske županije u šahu za 2019. godinu

Sport, 20.05.2019. (09:17)

U Vodnjanu su održane 23. Sportske igre mladih u šahu, odvojena natjecanja za kadete i kadetkinje do 11 i do 15 godina starosti. Odazvalo se ukupno 28 kadeta i 20 kadetkinja, što organizator smatra više nego dobrim odazivom u odnosu na prethodne godine.

U kategoriji do 11 godina nastupio je 21 kadet i 13 kadetkinja, koji su odigrali švicarac u 7 kola. U kategorijama do 15 godina nastupilo je po 7 kadeta, odnosno kadetkinja. U obje kategorije odigran je Berger u 7 kola. Tempo igre je bio 15 minuta po kadetu/kadetkinji za cijelu partiju, a igralo se po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za ubrzanu igru.

Nakon 7 kola u kategoriji kadeta do 11 godina slavio je Juraj Kvaternik, Šk Vodnjan sa 6 osvojenih bodova. Na diobi drugog mjesta sa po 5 osvojenih bodova našli su se Armin Mešić, Šk Vladimir Gortan, Poreč i Zvan Sošić, Šk Batana, Rovinj pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je Mešiću pripalo 2., a Sošiću 3. mjesto. Slijede Ustić, Katić, Pačić i Pereša 4½, M. Dvoršak i Cosseto 4, Gortan, Flah, Doblanović i Assad de Marco 4 boda itd.

U kategoriji kadetkinja do 11 godina slavila je Ema Kvaternik, Šk Vodnjan sa stopostotnim učinkom. Druga je Ana Mišan, Šk Veli Vrh sa 5 bodova. Na diobi trećeg mjesta našlo se 5 kadetkinja, a najbolje dodatne kriterije imala je Petra Špadić, OŠ Jure Filipovića, Barban. Slijede: Gortan, Koštoman, Milovac i Cinkopan 4, Matika 3½, Bulić, Despinić i Butković 3, Šćević 2½ i Banko 1 bod.

U kategoriji kadeta do 15 godina najbolji je bio Gabriel Katić, HAŠK Mladost, Zagreb sa 6 bodova. Ovom pobjedom Katić je izborio nastup na državnoj završnici u Splitu kao predstavnik Zagrebačke županije, dok je najbolji predstavnik Istarske županije Niko Peruško, Šk Pula s 5 osvojenih bodova. Drugi je Emanuel Pačić, Šk Vodnjan s 4, a treći Eros Nicholas Bestulić, Šk Vladimir Gortan, Poreč s 3 osvojena boda. Slijede Milovanović 2, Bašić 1 i Cinkopan bez bodova.

Kod kadetkinja do 15 godina najuspješnija je Ana Dominković, Šk Veli Vrh, Pula sa stopostotnim učinkom. Druga je Ela Gržinić, OŠ Vazmoslav Gržalja, Buzet s 5 osvojenih bodova, a treća Vanessa Tomišić, OŠ Veli Vrh s 3 osvojena boda. Slijede: Antolović 2½, Pušar 2, Drandić 1½ i Assad de Marco 1 bod.

Pobjednici su izborili sudjelovanje na Završnici Sportskih igara mladih, koje će se održati početkom kolovoza u Splitu. Organizator je po troje najuspješnijih u svakoj kategoriji nagradio medaljama. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Zvonimir Trošić.Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom