Početna
Utorak, 4.Kolovoza 2020 (05:02:26) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Restoran Pentola Poreč

Balotini Agrotehničari na Vinistri

SŠ Mate Balote Poreč, 17.05.2019. (14:19)

Vinistra je ove godine održana od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika, a među brojnim izlagačima koji su ove godine predstavljali svoje proizvode bili su i učenici poljoprivrednog programa Agrotehničar, Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Učenička zadruga Parentino SŠ Mate Balote Poreč već je sedamnaest godina prisutna na sajmu, što predstavlja izuzetnu priliku učenicima da izvan škole prezentiraju svoj rad i proizvode. Učenici su na izložbenom štandu kroz tri dana upoznavali zainteresirane posjetitelje s aktivnostima zadruge i spremno odgovarali na brojna pitanja. Osim što su na manifestaciji izlagali proizvode, iskoristili su priliku za susrete, druženja te razmjenu novih ideja i informacija.

Članovi sekcija Mladi vinari i Olea sativa predstavili su vina (malvazija istarska i cuvee) i ekstra djevičansko maslinovo ulje, a sve je to proizvedeno radom njihovih vrijednih ruku.

Na Vinistri sudjelovali su članovi sekcije Olea sativa, učenici trećeg razreda, Anton Mihovilović, Mateo Bratović, Ivan Šolić, Sanatan Koraca, Mihael Muhvić, Karlo Radetić i Anais Kliman, te učenice četvrtog razreda Emilija Maurović i Carol Peruško iz sekcije Mladi vinari. Učenike je pratila i voditeljica učeničke zadruge i voditeljica sekcija Margita Žiković.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina