Početna
Subota, 11.Srpnja 2020 (10:18:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Raspisan natječaj za obnovu fasada, krovova i stolarije zgrada u starogradskoj jezgri Poreča

Iz Grada Poreča, 17.05.2019. (14:10)

Grad Poreč je i ove godine raspisao javni natječaj za obnovu fasada, krovova i stolarije, te sanaciju konstruktivnih dijelova na zgradama u starogradskoj jezgri i užem središtu. Ukupna sredstva za subvencioniranje iznose 400 tisuća kuna, a osigurana su iz proračuna za 2019. godinu. Limit subvencije po građevini iznosi 90 tisuća kuna, čime se želi potaknuti obnova manjih zgrada u starogradskoj jezgri, kažu u gradskoj upravi.

Za ostvarivanje prava na subvenciju definirano je pet kriterija: lokacija, kulturno-povijesna vrijednost građevine, namjena građevine (poslovna ili stambena), površina građevine i građevinsko stanje zgrade, a subvencioniranje vlasnik jedne zgrade može iskoristiti jednom u pet godina, kako bi se obnovio što veći broj zgrada.

"Natječaj se raspisuje četvrtu godinu zaredom te iako postoji izražen interes, svi smo svjesni da su projekti obnove u starogradskoj jezgri posebno zahtjevni. Lani je odobreno sufinanciranje za 11 zgrada, a vjerujem da će povećanjem iznosa u ovoj godini u obnovu biti uključeno još više zgrada", istaknuo je u objavi za medije gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Prijave za natječaj mogu se podnositi do petka, 14. lipnja 2019. godine. Tekst natječaja i svi obrasci dostupni su na službenim web stranicama Poreča.

Natječaj se odvija u sklopu Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča, a ove godine se financijskim sredstvima uključila i Turistička zajednica Poreča. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...