Početna
Ponedjeljak, 6.Srpnja 2020 (00:55:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Volkswagen objavio nove skice Golfa VIII

Tehnologija/znanost, 17.05.2019. (08:12)
Link

Iz Volkswagena stižu nove informacija o sljedećoj generaciji modela Golf. Ovaj će automobil službeno biti predstavljen nakon frankfurtskog auto salona na zasebnoj priredbi u listopadu, u Wolfsburgu. Prve isporuke su planirane za kraj veljače 2020., piše autonet.

Sada je ekipa iz Wolfsburga objavila novu skicu vanjštine te, po prvi put, unutrašnjosti ovog automobila. Upravo je ta unutrašnjost do sada bila najveća nepoznanica nove generacije s obzirom na to da se vanjština, sudeći prema najavama i viđenim testnim primjercima, neće pretjerano razlikovati od Golfa VII. Kada je riječ o vanjskom izgledu, Volkswagen se dakle namjerava držati svoje već dobro iskušane prakse evolucije dizajna prethodnika.

U usporedbi s Golfom VII unutrašnjost će biti poprilično različita. Kao novosti se najviše ističu digitalna instrumentna ploča te s njom povezani središnji zaslon, a primjetno je i veliko smanjenje broja klasičnih prekidača. Naime, na središnjem stupu se nalazi tek manji broj prekidača omeđen otvorima za ventilaciju. Ispod toga je par pretinaca, a vjerojatno i indukcijski punjač.

Tradicionalna ručica je kod modela s automatskim mjenjačem zamijenjena prekidačem, a pored njega je i prekidač elektroničke ručne kočnice. Tu je i novi više-funkcijski upravljač. Lijevo od upravljača se nalazi nekoliko prekidača i možda je riječ o novim komandama za svjetla. Na kraju, mogu se očekivati kvalitetniji materijali i još viša razina izrade, kao i napredna te bogata sigurnosna i infotainment oprema.

U ponudi će se nalaziti nekoliko benzinskih i dizelskih motora te blagih hibrida, kao i TGI verzija pokretana prirodnim plinom. U ponudi se svakako neće naći verzija s trima vratima, kao ni e-Golf s obzirom na to da će njega zamijeniti ID.3. U novoj generaciji će ponovno biti dostupan plug-in hibridni GTE s autonomijom od oko 80 km, kao i GTI te Golf R. Obje sportske izvedbe će na tržište stići već tijekom sljedeće godine, a navodno u VW-u rade i na Golf R Plus izvedbi snage blizu 400 KS. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra