Početna
Subota, 11.Srpnja 2020 (08:52:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Istarska županija dodjeljuje bespovratne potpore poduzetnicima

Istra, 17.05.2019. (09:04)
Pixabay
Pixabay

Istarska županija jučer je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2019. godinu, s osiguranih 1.000.000,00 kn. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Istarske županije.

Sustav nepovratnih potpora (potpora malih vrijednosti) provodi se kroz subvencioniranje realiziranih troškova u visini od 50% koje poduzetnici mogu ostvariti prijavom na Javni poziv. Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 16. kolovoza 2019. godine.

Kontinuiranom dodjelom bespovratnih potpora Istarska županija ima za cilj:

  • Poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz primjenu informatičke tehnologije kojom se smanjuju troškovi rada i povećava efikasnost u radu,
  • Unaprijediti učinkovitost proizvodnje i proizvodnih procesa putem jačanja i modernizacije tehnologije,
  • Povećati učinkovitost poslovanja i konkurentnosti poduzetnika,
  • Nabavu suvremenih strojeva alata i opreme posebice za proizvodnje djelatnosti,
  • Jačati pozicije gospodarskih subjekata na tržištu i omogućiti širenja proizvodnje i proizvodnog asortimana.

Ukupno je tri mjera po kojima poduzetnici mogu zatražiti potporu:

  1. Subvencioniranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije
  2. Subvencioniranje nabave nove opreme
  3. Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije.

Budući da je Istarska županija krenula u korak s praćenjem trendova za primjenu inovacija i novih tehnologija u području ICT-a upravo je s tim ciljem u ovogodišnji Javni poziv uvedena nova mjera pod nazivom "Subvencioniranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije". Navedena mjera uključuje nabavu softvera za unaprjeđenje poslovanja, softvera za razvoj proizvoda i usluga ili softvera za plasman, distribuciju ili prodaju proizvoda i usluga, te nabavu softvera, usluga i infrastrukture u oblaku (cloud based services and infrastructure), s maksimalnim iznosom subvencije do 40.000,00 kn.

Za mjeru "Subvencioniranje nabave nove opreme" moguće je ostvariti potporu do 20.000,00 kn, dok je za mjeru "Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije" moguće ostvariti potporu do 80.000,00 kn.

Vezano za mjeru poticanja samozapošljavanja ubrzo će biti objavljen zaseban Javni poziv, budući da su u proračunu Istarske županije izdvojena znatna sredstva samo za navedenu mjeru čiji je cilj poticanje poduzetnika na samozapošljavanje.

Važno je naglasiti da će kao i protekle godine prijave biti moguće dostaviti isključivo u online obliku putem Informacijskog sustava Istarske županije. Ovim načinom Istarska županija svojim poduzetnicima olakšava podnošenje prijava te ubrzava obradu prispjelih prijava. Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji objavljen je na web stranici Istarske županije. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore