Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (04:57:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Veliko finale DanceStara s više od 7 tisuća plesača

Zabava, 16.05.2019. (12:47)

Finale velike plesne manifestacije DanceStar koja dvanaestu godinu zaredom okuplja preko 7 tisuća mladih plesača iz 20 zemalja održat će se od 22. do 26. svibnja u dvorani Intersport centar u Zelenoj Laguni, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

-Ove godine je novost da će se završna Gala večer održati u petak, 24. travnja, na plaži Lotosi u Zelenoj Laguni, a u slučaju lošeg vremena prebacit će se na subotu u dvoranu Žatika. Dan nakon toga na plaži će biti druženje mladih iz cijeloga svijeta uz ples, stoga  pozivamo sve da se nam se pridruže i zabave se, izjavila je predstavnica organizacije ESDU-a i organizatorica DanceStar-a Tanja Pagitz.

Finalisti  će se natjecati u 11 disciplina, a u dvorani Žatika bit će organizirani seminari koje će voditi stručni plesni pedagozi, ujedno i suci. Glavni sudac ove godine je Jed Florano iz SAD-a, član svjetski poznate grupe Kinjas, a među sucima i predavačima bit će i poznata balerina i glumica Almira Osmanović,  Miloš Isailović, najnagrađivaniji koreograf na Balkanu i poznati ruski baletan Anton Bogov te slovenski plesač Matic Zadravec.

Florano i Bogov će ujedno otplesati solo točke na otvorenju.

Ulaz na otvorenje je slobodan.

Direktor TZ Poreč Nenad Velenik i predstavnica organizatora Tanja Pagitz na konferenciji za novinare

-TZ Poreč već više od desetljeća podržava DanceStar koji je s godinama prerastao u jednu od najvažnijih manifestacija u destinaciji, ne samo zbog ostvarenja turističkog prometa, već i kulturne slike našega grada. Manifestacija je smještena u predsezonu, a s obzirom na to da su vjerski blagdani ove godine pomaknuti na lipanj, dodatno nas ohrabruje činjenica što ćemo u svibnju ostvariti više od 35.000 noćenja, izjavio je Nenad Velenik, direktor TZ Poreč.

Talijana 19% više nego lani

Na području TZ Poreč  od početka godine ostvarene su 94 tisuće dolazaka i 342 tisuće noćenja, što je po 3% više nego lani. Kad su emitivna tržišta u pitanju, na prvom su mjestu Nijemci, na drugom Austrijanci, na trećem Slovenci te na četvrtom gosti s domaćeg  tržišta. Na 5. mjestu su Talijani koji su do 15. svibnja ostvarili čak 19% više noćenja nego u istom periodu lani, rekao je Velenik novinarima.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore