Početna
Subota, 11.Srpnja 2020 (09:17:32) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Dvije prestižne nagrade za hrvatski turizam sa sajma ITB China u Šangaju

Hrvatska, 16.05.2019. (11:38)

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na poslovnom sajmu ITB China, koji se održava u Šangaju od 15. do 17. svibnja 2019. godine. Hrvatska ponuda predstavlja se u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona (ETC), gdje svoju ponudu predstavlja 23 europskih subjekata, među kojima i EPK Rijeka 2020. te TZ grada Zagreba. Sajam je obišao direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji se susreo s predstavnicima kineskog turističkog sektora i koji je preuzeo nagrade za hrvatski turizam.

"Nastup na sajmu ITB China od velikog je značaja posebice u godini koja je proglašena hrvatsko kineskom godinom kulture i turizma. Iz tog smo razloga zajedno organizirali posebno predstavljanje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine jer je kulturni turizam jedan od najtraženijih proizvoda na velikom kineskom tržištu", izjavio je direktor Staničić posebno se zahvalivši svim hrvatskim turističkim djelatnicima na osvojenim prestižnim nagradama za hrvatski turizam.

Hrvatskom turizmu dvije prestižne nagrade – nagrada za doživljaj filmske ture "Igre prijestolja" u Dubrovniku te za suradnju sa Slovenskom turističkom organizacijom

U sklopu sajma održana je svečana dodjela nagrada "IT'S MY WORLD Travel Awards 2019.", a Hrvatska je osvojila nagradu u kategoriji "Amazing Travel Experiences of the Year" i to za doživljaj filmske ture "Igre prijestolja" u Dubrovniku.

Predstavništvo HTZ-a u Šangaju sudjelovalo je i na ETOA radionici održanoj uoči ITB-a na kojoj se direktorica Predstavništva Franka Gulin susrela s preko 25 turoperatora i kineskih medija. "Dojmovi s radionice su sjajni, bili smo definitivno među najtraženijim turističkim destinacijama radionice, a svi se zanimaju za duže ture i produljenje broja noćenja u Hrvatskoj. Činjenica da su nas ključni kineski kreatori javnog mnijenja odabrali za nagradu Best Travel Experience dovoljno govori o značaju Hrvatske kao jednog od najbrže rastućih tržišta za kineske turiste", naglasila je Gulin.

U sklopu sajma ITB China održana je i svečana dodjela nagrada "CTW Chinese Welcome Award", koju od 2004. godine dodjeljuje organizacija COTRI - China Outbound Tourism Research Institute. Hrvatska turistička zajednica zajedno sa Slovenskom turističkom organizacijom osvojila je prestižnu CTW nagradu za projekt "Experience Croatia, Feel Slovenia" u kategoriji "Internet & Media". Nagrade se dodjeljuju po 16. put u ukupno pet kategorija: inovacije proizvoda, internet/mediji, kvaliteta usluge, marketing, ukupna izvedba. COTRI  će promovirati pobjednike putem vlastitih komunikacijskih kanala i društvenih mreža.

Hrvatska se delegacija susrela i s predstavnicima kineske platforme Mafengwo, koja predstavlja kombinaciju Facebooka i Trip Advisora te s predstavnicima agencije Travel Link, jedne od najboljih agencija koje se bave marketingom u turizmu. O mogućnostima suradnje razgovaralo se i s predstavnicima agencije Tongchengom, treće po veličini online agencije u Kini, ali i sa predstavnicima media buying agencije Hy Link, prve kineske neovisne agencije koja među svojim brojnim klijentima ima i turistički brand SAD-a. Sajam su obišli i gradonačelnik grada Rijeke Veljko Obersnel, predsjednik gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa te savjetnica u Veleposlanstvu RH u NR Kini Bisera Fabrio. (PRESS/kb)

Fotografije

Preuzimanje nagrade Igre prijestolja


Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium