Početna
Subota, 11.Srpnja 2020 (09:00:46) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Petnaest tisuća eura za WiFi punktove po gradu

Iz Grada Poreča, 16.05.2019. (09:06)

Europska komisija u srijedu je objavila rezultate drugog poziva iz programa WiFi4EU, na koji se 4. i 5. travnja prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina s ciljem osvajanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima. U ovom pozivu podijeljeno je 3.400 vaučera među kojima je jednog dobio i Grad Poreč.

- Dobivenih 15 tisuća eura bespovratnih sredstava iskoristit ćemo za postavljanje besplatnog interneta na nekoliko punktova po gradu, odnosno za financiranje troškova nabave opreme i instaliranja pristupnih točaka, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, napomenuvši kako pristup besplatnom internetu danas predstavlja standard, posebno u turističkim gradovima kakav je Poreč.

Ocijenivši to još jednim od uspješnih EU projekata, Peršurić je najavio da će se gradske službe nastaviti pripremati i prijavljivati na nove, kako bi rasteretili gradski proračun i realizirali nove projekte. -Samo u ovoj godini imamo u provedbi tridesetak projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova, koji pokrivaju široki spektar – od gradnje vrtića, besplatnog interneta, gospodarenja otpadom, do projekata u kulturi i obrazovanju za sve generacije, zaključio je gradonačelnik. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Scan4menu Poreč
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium