Početna
Srijeda, 21.Kolovoza 2019 (19:17:33) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Europske medalje za Kickboxing klub Vrsar Funtana

Sport, 16.05.2019. (08:38)

Od 10. do 12. svibnja Novigrad je bio domaćin jednom od najznačajnijih sportskih događaja ove godine, ne samo u Istri, već i u cijeloj Hrvatskoj: European Taekwondo International Championship bio je treća smotra najboljih na Starom kontinentu nakon EP-a 2003. u Rijeci i 2008. godine u Poreču.

Natjecanje je okupilo više od 800 najboljih taekwondo boraca iz 18 zemalja.

Čast da budu dio Taekwon ekipe Hrvatske imala su dva natjecatelja Kickboxing kluba Vrsar: Jan Halambek i Emil Mujkić nastupili u disciplini point-stop, obojica prvi put u kategoriji kontinuirane borbe.

Nakon slobodnog prvog kola, Jan je dvije borbe odradio superiorno te pobijedio natjecatelje iz Ukrajine i Slovačke uvjerljivom razlikom. U finalnoj borbi je izgubio od predstavnika Engleske Dylana Ferrella i osvojio drugo mjesto, što je povijesni uspjeh vrsarskog sporta. U disciplini point-stop Jan je u prvom kolu "naletio" na istog borca te je ostao bez medalje.

Emil Mujkić također je nastupio u dvije discipline: u kategoriji do 30 kg u kontinuiranoj borbi osvojio je srebrnu medalju, odradio četiri odlične borbe da bi u finalnoj borbi u extra-rundi izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine. U point-stop disciplini Emil je imao pet borbi da bi se u konačnici okitio titulom prvaka Europe, Europske Taekwondo international organizacije - TAGB.

Ovo je zasigurno jedan od najvećih rezultata u povijesti vrsarskoga sporta, kažu u vrsarskom klubu. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji