Početna
Subota, 15.Lipnja 2019 (23:41:11) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Gioistra - povijesni festival - Poreč 2019.
Besplatne MTB ture

Europske medalje za Kickboxing klub Vrsar Funtana

Sport, 16.05.2019. (08:38)

Od 10. do 12. svibnja Novigrad je bio domaćin jednom od najznačajnijih sportskih događaja ove godine, ne samo u Istri, već i u cijeloj Hrvatskoj: European Taekwondo International Championship bio je treća smotra najboljih na Starom kontinentu nakon EP-a 2003. u Rijeci i 2008. godine u Poreču.

Natjecanje je okupilo više od 800 najboljih taekwondo boraca iz 18 zemalja.

Čast da budu dio Taekwon ekipe Hrvatske imala su dva natjecatelja Kickboxing kluba Vrsar: Jan Halambek i Emil Mujkić nastupili u disciplini point-stop, obojica prvi put u kategoriji kontinuirane borbe.

Nakon slobodnog prvog kola, Jan je dvije borbe odradio superiorno te pobijedio natjecatelje iz Ukrajine i Slovačke uvjerljivom razlikom. U finalnoj borbi je izgubio od predstavnika Engleske Dylana Ferrella i osvojio drugo mjesto, što je povijesni uspjeh vrsarskog sporta. U disciplini point-stop Jan je u prvom kolu "naletio" na istog borca te je ostao bez medalje.

Emil Mujkić također je nastupio u dvije discipline: u kategoriji do 30 kg u kontinuiranoj borbi osvojio je srebrnu medalju, odradio četiri odlične borbe da bi u finalnoj borbi u extra-rundi izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine. U point-stop disciplini Emil je imao pet borbi da bi se u konačnici okitio titulom prvaka Europe, Europske Taekwondo international organizacije - TAGB.

Ovo je zasigurno jedan od najvećih rezultata u povijesti vrsarskoga sporta, kažu u vrsarskom klubu. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore