Početna
Utorak, 26.Svibnja 2020 (03:07:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Gradska tržnica: Inicijativom “Uzmimo novac strankama” traže ukidanje financiranja političara

Poreština, 14.05.2019. (14:18)
Prikupljanje potpisa za inicijativu "Uzmimo novac strankama" na gradskoj tržnici u Poreču
Prikupljanje potpisa za inicijativu "Uzmimo novac strankama" na gradskoj tržnici u Poreču

Živi zid je zasad jedina parlamentarna stranka koja se priključila građanskoj inicijativi "Uzmite novac strankama". Od jučer prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka.

Referendumom će se, ako bude raspisan, tražiti izmjene Ustava, odnosno zabraniti financiranje političkih stranaka iz državnog, županijskiih, gradskih i općinskih proračuna.

Kod ulaza u porečku gradsku tržnicu aktivisti su, unatoč neprijateljski raspoloženom snažnom vjetru, postavili štand i marljivo prikupljaju potpise prolaznika. Prikupljat će ih do 26. svibnja, a Emanuel Rudan iz porečkog Živog zida rekao je Parentiumu da će štand na tržnici u jutarnjim satima vjerojatno tu biti do kraja tjedna, nakon čega će doći i u mjesne odbore. - Ovim putem pozivam sve koji žele pomoći da nam se jave, jer svaki je potpis bitan, rekao je gradski vijećnik Rudan.

Prema riječima pokretača inicijative, štandovi će biti raspoređeni na više od 500 mjesta diljem Hrvatske. Podržat će ih više od četiri tisuće aktivista, među kojima ih je polovina iz Živog zida.

-Inicijativa "Uzmimo novac strankama" poručuje kako su snaga i moć u rukama građana i kako je ovo prilika da političkim strankama uzmu novac kojim bi mogli plaćati lijekove i liječenje bolesne djece za što se trenutno nema. -Novac je to kojim bi svako dijete imalo topli obrok u školi, jer mnoga djeca u Hrvatskoj gladuju. Novac kojim bi se umirovljenicima podigle mirovine, pa ih većina ne bi preživljavala s 200 eura mjesečno. Taj bi novac trebalo uložiti u znanost i puno korisnije svrhe, rekao je Rudan zaključivši kako je dosta bilo korupcije, nepotizma, skandala, uhljeba i lažnih obećanja, te da građani potpisom natrag uzmu svoj novac, kojim političari plaćaju svoje luksuze i užitke, dok istovremeno velik dio građana živi na rubu egzistencije.

(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium