Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (03:41:35) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Završila 26. Vinistra - 12 tisuća posjetitelja na najvećoj istarskoj smotri vina

Gospodarstvo, 13.05.2019. (11:42)

Fotografije: Danilo Dragosavac

Jučer je vrata zatvorila regionalna izložba vina Vinistra koju je ove godine posjetilo 12 tisuća ljudi. Kroz tri dana je u porečkoj dvorani Žatika izlagalo više od osamdeset vinara, dodijeljene su medalje najboljim vinima, a priređeno je i niz  radionica i degustacija. Poreč je ovom prigodom posjetila i glasovita njemačka sommelierka Paula Bosch.

Glavni enolog Vina Laguna Milan Budinski zadnjeg je dana Vinistre predstavio osam različitih stilova malvazije, od svježe suhe preko macerirane do slatke desertne i pjenušca. Sommelier Filip Savić vodio je degustaciju kroz malvazije berbi od 2001. do 2013. iz privatnih arhiva šest poznatih istarskih vinara Festigie, Vina Laguna, Kozlović, Degrassi Bomarchese, Coronica, Matošević i Poletti koje više nisu u slobodnoj prodaji.

Milan Krajnc je na radionici “Kako osobnim utjecajem napraviti bolje vino” načeo temu utjecaja energije na kvalitetu vina, a na degustaciji desertnog vina Vin de Rosa, predstavljeno je tradicionalno vino Vodnjanštine koje osvaja priznanja na domaćim i međunarodnim manifestacijama.

„Kušala sam uistinu mnogo vina što na Vinistri, što u istarskim restoranima. Sretna sam što sam među njima pronašla iznimnih malvazija i terana, muškata i kupaža. Riječ je o vinima izvrsnog potencijala za svjetska tržišta“, zaključila je sommelierka Bosch, koja će još nekoliko dana ostati u Istri i istraživati vina. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium