Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (14:48:19) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Adwait Tripathi u Poreču

Globalna digitalna kampanja ShareIstria tutnji i kroz Poreč

Istra, 12.05.2019. (09:20)

Nedavna video-objava američkog influencera Scotta Eddya “I woke up in Croatia”, snimljena dronom sa Šetališta Ante Šonje u Poreču ima nekoliko desetaka tisuća pregleda na Instagramu. Jučerašnja fotografija poljske ljepotice Veronice Bielik na rivi u Novigradu skupila je pak 100 tisuća klikova u svega nekoliko sati od objave. Bielik je posjetila i Vinistru te će u idućih nekoliko dana obići niz spomenika, krajolika i atrakcija u Istri, kušati lokalnu hranu, vina i maslinova ulja.

To je tek manji dio digitalne kampanje Share Istria koja u režiji županijske Turističke zajednice okuplja globalno utjecajne autore i putnike, influencere s društvenih mreža, koji fotografijama, video isječcima i kratkim tekstovima bilježe autentične doživljaje iz gradova i zemalja koje posjećuju.

Kampanja se provodi u svibnju i lipnju. U Istru dovodi 15-ak influencera s oko 30 milijuna prijatelja na društvenim mrežama, i ukupnim dosegom do nekoliko stotina milijuna ljudi.

Nakon što su svoj istarski itinerar već odradili Amerikanac Scott Eddy i Mađar Mikhail Tenazas, te zabilježili niz doživljaja na Instagramu i drugim kanalima, u Istru je stigla mlada poljska ljepotica Bielik. Uz Bayernovog nogometaša Roberta Lewandowskog jedna od najjačih influencerica na Instagramu u Poljskoj. Njezine objave iz područja ljepote, lifestylea i putovanja prati gotovo dva milijuna ljudi sa svih strana svijeta.

Eddy je nekadašnji burzovni mešetar s Wall Streeta i jedan od cjenjenijih influencera na području luksuznih putovanja. Tenazas pak stoji iza popularnog instagramskog profila Live To Explore s više od 1,5 milijuna pratitelja. Objavljuje fotografije krajolika i destinacija koje posjećuje, s izrazitim smislom za detalje. Putuje s profesionalnim fotografom Marcom Rafanell Lopezom, koji vrhunski produciranim uratcima dodaje zanimljiv autorski pečat.

Ideja projekta Share Istria, koji se provodi već petu godinu, je predstaviti Istru kao destinaciju jedinstvenih doživljaja i uzbudljivih putovanja. Program za influencere uključuje ono najbolje od Istre - upoznavanje s gourmet ponudom, vinima i maslinovim uljima, zanimljivim tradicijama, posjet pitoresknim mjestima širom poluotoka i brojnim drugim atrakcijama. U provedbi se ništa se ne prepušta slučaju, a s realizacijom pomažu brojni lokalni partneri širom Poluotoka. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Nova Corolla Hybrid
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6