Početna
Utorak, 4.Kolovoza 2020 (04:35:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco Direkt

Čakavici u čast: Balota na susretu u Potpićnu

SŠ Mate Balote Poreč, 11.05.2019. (10:55)

Noemi Žiković, Gea Cvek, Glorija Gaćina i Karlo Antolović predstavljali su porečku Srednju školu Mate Balote na nedavnom susretu istarskih osnovaca i srednjoškolaca u sklopu zavičajnog projekta “Istru - slušam govorim i pišem”. Jednodnevni susret je održan u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Potpićnu.

Sudionici iz svih krajeva Istre našli su se kako bi predstavili svoj lokalni dijalekt, i svjedočili o jezičnom bogatstvu i koloritu te govornim raznolikostima unutar malog geografskog prostora kao što je Istra.

Psihologinja Dubravka Ujčić Lukšić i ravnateljica Nada Peršić iz škole domaćina znalački su i s puno ljubavi osmislile projekt. Velik trud uložen je u realizaciju ove zavičajne priče, od sastavljanja upitnika, intervjuiranja na terenu do završne obrade podataka, izvijestili su porečki đaci nakon povratka sa sureta.

Budući da zavičajna kultura nudi još mnogo zanimljivih tema za istraživanje, sudionici su izrazili želju da se ovakvi susreti nastave, s idejom čuvanja lokalnih posebnosti.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina