Početna
Srijeda, 21.Kolovoza 2019 (19:13:39) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Povratak u školu

Poreč domaćin okupljanja djelatnika nekad poznatog tour-operatora Yugoturs

Iz Grada Poreča, 09.05.2019. (16:12)
Bivši djelatnici Yugotursa
Bivši djelatnici Yugotursa

Grupa bivših Yugotursovih djelatnika i gostiju, njih sedamdesetak, su za svoje prvo okupljanje, tzv. Grand Reunion odabrali Poreč, a druženju se priključio gradonačelnik Loris Peršurić koji je posjetio svoje goste na prošlost turizma u našem gradu, te ih upoznao s današnjom turističkom ponudom Poreča i Istre.

Porečko okupljanje Yugotursovih djelatnika prvo je, ali ne i posljednje takvo okupljanje – rekli su sudionici, koji su stigli iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Austrije, Češke, Rusije, te Beograda, Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, Varaždina, Splita, Pule i Poreča. Najavljena su nova regionalna okupljanja na Bledu, u Beogradu, u Londonu, a za tri godine ponovno okupljanje u Poreču.

"Britanci se i danas sjećaju povoljnih turističkih ponuda koje im je nudio Yugotours London, posebno usmjeren ka potrebama britanskih gostiju i specijaliziran za jadransku obalu, a tu ponudu nakon nas sve do danas na britanskom tržištu još nitko nije uspio nadmašiti. Posebno raduje što smo na Yugotours Grand Reunionu poslije toliko godina uspjeli okupiti naše bivše djelatnike i zaposlenike iz europskih zemalja, od SAD-a i Kanade sve do Australije", izjavio je Rajko Macura, operativni manager Yugotoursa London za Istru, ujedno najzaslužniji za ovo porečko okupljanje bivših Yugotoursovaca iz cijeloga svijeta.

Yugotours je bio najveći turoperator u bivšoj državi koji je tijekom ljetnih sezona na obale Jadrana dovodio stotine tisuća stranih turista, od čega više od pola milijuna njih samo iz Velike Britanije. Yugotoursu London dvije godine zaredom (1988. i 1989.) dodijeljena je ugledna nagrada Turističkog Saveza Velike Britanije Silver Globe Award za najboljeg turoperatora specijalista na Svijetu.

"Stotine tisuća gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Kanade, Skandinavije, i drugih zemalja osamdesetih je godina najradije biralo jadransku obalu za svoj godišnji odmor, po čemu smo tada kao vodeći turistički operator nadmašili ponudu vrlo dobrih destinacija poput Turske, Španjolske i Grčke", napominje Branko Škarka, direktor svih inozemnih Yugotoursovih ureda. (kb)

Fotografije

Nagrade


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč