Početna
Nedjelja, 21.Srpnja 2019 (03:05:10) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing

Daus: Prestanite žmiriti na problem slobode medija

Istra, 25.04.2019. (08:04)

Saborski zastupnik IDS-a Emil Daus jučer je u Saboru na aktualnom prijepodnevu upitao Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića je li zadovoljan stanjem medijskih sloboda u Hrvatskoj.

"Medijske slobode jedan su od preduvjeta normalnog, naprednog društva kakvom vjerujem svi težimo, a nažalost, kilometrima smo daleko od razvijenih europskih zemalja. U društvu smo Armenije i Haitija, a negiranje pritisaka i medijskih nesloboda neodoljivo me podsjeća na neke zemlje u susjedstvu koje nam ni po čemu ne bi trebale biti uzor, a malo prije smo čuli da su nas neke zemlje u susjedstvu i pretekle", istaknuo je Daus.

Napomenuo je i kako IDS već godinama upozorava na kontinuirano srozavanje demokratskih standarda u Hrvatskoj, što potvrđuje svaki novi izvještaj međunarodnih organizacija.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da ne vidi koji medij u Hrvatskoj nije slobodan. Smatra da ima elemenata koji mogu biti bolji i da ima mjesta za napredak, ali da ne postoji problem slobode medija.

"Dok se izražava takav stav, put prema suvremenoj, modernoj Europi biti će dug, mukotrpan i težak", odgovorio je Daus te poručio kako je potrebno prestati žmiriti na problem slobode medija u Hrvatskoj. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium