Po?etna
Srijeda, 14.Travnja 2021 (04:47:03) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco By Valamar

Maskote i suvremeni ples teme predavanja u sklopu FreeZURE

Kultura, 23.04.2019. (17:09)

U srijedu 24. travnja u 19 sati, u sklopu radionice stripa i ilustracije projekta FreeZURA, u Dnevnom boravku Rojca predavanje će održati poznati hrvatski illustrator Krešimir Certić Mish. Tema predavanja su – maskote.

Po definiciji maskota bi bila osoba, životinja ili stvar koja donosi sreću. Maskote najčešće predstavljaju skupine sa zajedničkim identitetom ili se izrađuju u marketinške svrhe. Radionicu stripa i ilustracije FreeZURA vodi Petra Gardijan, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Krešimir Certić odrastao je u Kutini do upisa na Grafički fakultet u Zagrebu. Posljednjih 15 godina profesionalno se bavi ilustracijom, dizajnom, stripom i animacijom. Ilustrirao je za Modru lastu, Smib, Frku, Zvrk, Jutarnji list, Klik, Playboy, National Geographic Junior, Novosti, Le Monde diplomatique, Insider, Moj planet, Puls, Nacional, Globus. Autor je animacije, crteža i režije serijala "Pamet u glavu" - duhoviti portreti filozofa (20 epizoda po 5 min/HRT). Ilustrirao je dječje knjige; Anto Gardaš – Tajna jednog videozapisa, Branka Primorac – Maturalac, Hrvoje Hitrec - Matko na štakama, Mladen Kopjar - Ljubav, padobranci i izvanzemaljci, Školska knjiga, Hrvoje Kovačević – Tajna graditelja straha, Školska knjiga, 2013. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Od 2004. do 2010. godine vodio i uređivao emisiju o stripu Crtani romani šou na radiju 101, a od 2006. do 2013. godine vodio je radionice stripa na A&M festivalu u Puli.

FreeZURA Vas poziva i na predavanje Zrinke Užbinec u sklopu radionice suvremenog plesa. Predavanje će se održati u subotu 27. travnja u dvorani u Argonautskoj ulici 28 u Puli, od 13 do 17 sati.

Predavanje i plesna radionica temelji se na ideji prijevoda sekvenci i kadrova plesa koje je Zrinka Užbinec koristila pri pripremi završnog rada "Exploded Goo" na master programu koreografije i plesa u Giessenu. U njemu istražuje montažu kao jednu od koreografskih procedura te ritmičke prekide plesnog tijeka, a sve samo da izazove normativnu percepciju tijela, zauzimajući se za monstruozno, tijelo "između", tijelo eksplodirajuće mašine.

Radionicu Suvremenog plesa FreeZURA vodi Ivana Vojnić Vratarić, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. (kb)

Zrinka Užbinec je plesna umjetnica i izvođačica s koreografskim interesom. Članica je kolaborativne izvedbene skupine BADco. Formalno plesno obrazovanje stječe završenom Školom suvremenog plesa Ane Maletić te nastavlja s neformalnim obrazovanjem pohađajući brojne radionice u zemlji i inozemstvu iz suvremenog plesa, ali i srodnih mu izvedbenih i teorijskih područja. Do 2013. godine bila je jedna od koordinatorica Eksperimentalne slobodne scene, ekscene, nezavisne organizacije za promicanje plesne i drugih izvedbenih umjetnosti. Surađuje s različitim plesnim, kazališnim i drugim autorima i grupama te je potpisnica nekoliko koautorskih plesnih projekata. Povremeno daje satove suvremenog plesa i, u suradnji s ostalim članovima BADco., drži radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Završila je edukacijski program Centra za ženske studije u Zagrebu. Apsolventica je na koreografskom master programu u sklopu sveučilišta Justus – Liebig – Universität, Gießen, Njemačka.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina