Početna
Nedjelja, 21.Srpnja 2019 (03:06:22) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Opovrgnuta njemačka studija o većoj štetnosti električnih automobila

Tehnologija/znanost, 23.04.2019. (08:26)
(Izvor:Bug Online)Link

Prije nekoliko dana objavili smo vijest o rezultatima donekle kontroverzne studije njemačkog IFO instituta koja je pokazala da u životnom vijeku električnih automobila, od proizvodnje do kraja korištenja, oni po prijeđenom kilometru zagađuju okoliš i do 28% više nego dizelski automobili. Već tada napomenuli smo kako su ovi rezultati u suprotnosti onima koje je nedavno objavila Europska agencija za okoliš, a sada je pokazano i kako u IFO-voj studiji postoje znanstveni propusti.

Portal Electrek.co donosi analizu koja razotkriva znanstvene pogreške koje su dovele do, smatraju, krivih zaključaka. Kao prvo, treba imati na umu da se radilo o studiji na primjeru njemačke elektroenergetske mreže u kojoj se velik dio energije dobiva i dalje iz "nečistih" izvora poput ugljena.

Nadalje, studija je, kao i neke prethodne, uračunala u ugljični otisak utjecaj automobilskih baterija kao da se one nakon prevaljenih 150.000 kilometara bacaju i postaju opasni otpad – što, dakako, nije slučaj. Gotovo svi proizvođači baterija i automobila ulažu napore da se materijali iz baterija recikliraju.

Više o temi nastavite čitati na Bugu Online. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno