Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:20:52) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Tjedna ponuda Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kultura, 15.04.2019. (14:03)

Kazalište

srijeda, 17.04. u 20.00
Pluća

Teatar EXIT i Gradsko kazalište Sisak
redateljica: Aida Bukvić
uloge: Jadranka Đokić, Amar Bukvić

Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art-filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kao tema. "Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

ulaznice: bit.ly/RezervirajOnline

Likovna djelatnost

četvrtak, 18.04. u 20.00
13. Profutura
skupna izložba likovnog amaterskog stvaralaštva

Istarska sabornica, Ulica Matka Laginje 6
trajanje izložbe: 18.04. – 4.05.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00-12.00 i 17.00-20.00
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Skupna izložba amaterskog likovnog stvaralaštva Profutura Poreč održava se od 2007. godine u Istarskoj sabornici. Zbog svoje je prepoznatljivosti Profutura postala najznačajnija izložba koja okuplja amatere, samouke slikare te ljubitelje likovne umjetnosti iz čitave Hrvatske. Izložba je natječajnog karaktera – žiri u sastavu dvaju djelatnika Pučkog otvorenog učilišta i jednog gostujućeg člana od svih prijavljenih radova izabire one koji će biti izloženi na skupnoj izložbi. Žiri odabire i pobjednika Profuture koji se nagrađuje samostalnom izložbom u Maloj galeriji. Na samom otvaranju izložbe daje se prilika i publici da odabere svog favorita, a nagradu omogućuju naši sponzori. Svake se godine na izložbi predstavi od 40 do 50 autora.

U Maloj galeriji otvoren je Mozaik skulpturizam, samostalna izložba skulptura Tomislava Horvata.

Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 26.04.
radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00-20.00.
Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon (052) 887–217.
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Samostalna izložba skulptura Tomislava Horvata, umjetnika kojemu su šibice materijal za stvaranje skulptura, nagrada je za pobjedu na prošlogodišnjoj Profuturi, skupnoj izložbi amaterskog stvaralaštva.

U galeriji Zuccato otvorena je 36. Rivierina slikarska kolonija.

izložba slika
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 24.04.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00-12.00 i 17.00-20.00
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Slikarska kolonija Riviera Poreč, tradicionalno godišnje okupljanje likovnih umjetnika, tadašnje poduzeće Riviera pokrenulo je 1983. godine. Ova je slikarska kolonija pravi primjer dobrog spoja turizma, umjetnosti i kulture. Na ovogodišnjoj 36. slikarskoj koloniji, koju tradicionalno organizira porečki Valamar Riviera, sudjeluje četvero umjetnika – Helga Cmelka, Andreja Eržen, Denis Krašković i Zoran Šimunović.

Kino

četvrtak, 18.04., petak, 19.04. i subota, 20.04. u 18.00
Dumbo – sinkronizirano

izvorno ime: Dumbo
redatelj: Tim Burton
žanr: obiteljska fantastična avantura
uloge: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin
trajanje filma: 130 minuta

Disney studio i vizionarski redatelj Tim Burton donose nam priču omiljenog klasika iz 1941. u kojem se različitosti slave, obiteljske vrijednosti cijene i snovi uzlijeću visoko u nebo. Vlasnik cirkusa zapošljava bivšu zvijezdu i njegovu djecu i da se brinu za novorođenog slonića, ismijavanog zbog prevelikih ušiju, u cirkusu koji se ionako bori za preživljavanje. Kad obitelj otkrije da Dumbo može letjeti, cirkus iskoristi to za vraćanje pod reflektor javnosti te privuče poduzetnika koji regrutira ovog posebnog debelokošca za svoj najveći zabavljački pothvat do sada – Zemlju snova. Dumbo se Zemljom snova izvine u visine uz šarmantnu i spektakularnu cirkusanticu sve dok Holt ne otkrije da se ispod sjajne površine Zemlje snova nalazi jako puno mračnih tajni.

četvrtak, 18.04., petak, 19.04. i subota, 20.04. u 20.15
Hellboy – kategorija 15

izvorno ime: Hellboy
redatelj: Neil Marshall
žanr: akcija, avantura
uloge: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane
trajanje filma: 120 minuta

Antijunak Hellboy vraća se u osvetničkoj misiji u London, gdje se drevni duh zle vještice vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica vraća se u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy u stanju je suočiti se s prijetnjom i boriti s vješticom i njezinom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ustvrdi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može sam pobijediti sile zla. Prije nego se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike.

ulaznice: bit.ly/RezervirajOnline (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Izaberite novu Corollu prema vašim potrebama.