Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:21:23) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

100 milja Istre: najbolji Kazufumi Ose i Katja Kegl Vencelj

Sport, 15.04.2019. (09:44)
Foto: Dejan Hren
Foto: Dejan Hren

U Istri je proteklog vikenda držano sedmo izdanje utrke 100 milja Istre koje je okupilo 1.800 trkača iz 51 zemlje. Svoje su osobne izazove trčali u 4 discipline: 100 milja (168 km), 110km, 67km i 41km.

Ovogodišnje izdanje iznenadilo je i najspremnije trail trkače. Snijeg na Učki je počeo padati netom prije samog početka utrke i time obilježio utrke na 168km i 110km. U utrci na 168km, koja je kretala iz kišnog Labina u popodnevnim satima, prolazila snježnom Učkom do Poklona i kasnije nastavljala putem Buzeta, Motovuna, Grožnjana sve do Umaga, konkurencija među elite trkačima bila je iznenađujuće dinamična tijekom cijele utrke u muškoj i ženskoj kategoriji.

Nakon starta u Labinu, elite trkač i pobjednik 100 milja Istre u 2016. godini, Austrijanac Thomas Wagner krenuo je oštro, a pratili su ga Japanac Kazufumi Ose (pobjednik ovogodišnje utrke Nine Dragons Ultra), Francuz Gregoire Curmer i dva Talijana Andrea Macchi i Luca Mandredi Negri. U Buzetu su vodstvo u utrci preuzeli Antoine Guillon i Gregoire Curmer te nastavili zajedno s Kazufumi Ose. Skupinu prvih pratili su Talijan Luca Manfredi Negri i Čeh Zdeněk Hruška. Dolazak u Buje Kazufumi Ose iskoristio je za preuzimanje vodstva sve do Umaga u koji je stigao s vremenom od 18 sati 38 minuta 58 sekundi. Gregoire Curmer je ušao u cilj tek 17 minuta kasnije s ciljnim vremenom od 18 sati 55 minuta 50 sekundi. Treći je Luca Manfredi Negri s vremenom od 19 sati 30 minuta 37 sekundi.

U ženskoj utrci u disciplini od 100 milja prva u cilj stigla je Slovenka Katja Kegl Vencelj. Druga je bila Federica Boifava (ITA) dok je treća u cilj došla Dariia Bodnar (UKR).

U kategoriji od 110km, Aleš Sedlak iz Češke u cilj je ušao je prvi. Drugo mjesto osvojio je Aljoša Smolnikar (SLO), a treće je osvojio Hrvat Marin Mandekić.

U kategoriji žene 110km prvo mjesto je osvojila Ingrid Nikolesić (CRO), Aysen Solak (TUR) je vila druga, a treća Ines Jozić (CRO). Utrka na 110km bila je također i 3. prvenstvo Hrvatske u trailu, te su Marin Mandekić i Ingrid Nikolesić ovim plasmanom osigurali naslov prvaka Hrvatske.

U ekipnom poretku, dominirao je AK Sljeme koji je osvojio naslov u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kategoriji 67km u kojoj su također sekunde odlučivale o pobjedniku, prvi je bio Matic Čačulovič (SLO). Iza njega u cilj je ušao Rus
Yury Shtankov (RUS), a treći Talijan Donatello Rota (ITA).

Prva žena na 67km je Marcela Mikulecká (CZE), druga Anela Muhtarević (BIH), a treća Urška Šipec (SLO).

U kategoriji 41km najveće iznenađenje bio je novi rekord staze koji je postavio Helio Fumo iz Portugala. Helio je postavio novi rekord staze u vremenu od 02 sata 55 minuta 19 sekundi. Drugi u cilj ušao je Marjan Zupančić (SLO), a treći je bio Andrei Ivanescu-Gliga (ROU).

Prva od žena u kategoriji 41 km bila je Barbara Trunkelj (SLO). Druga je Zorana Težak (CRO), a treća Antonia Mielers (GER)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč