Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (14:24:25) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ljetno kino u Kašteliru

Vodnjan: Stop divljim odlagalištima otpada - nulta stopa tolerancije prema prekršiteljima

Istra, 12.04.2019. (12:21)

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović najoštrije osuđuje nelegalno odlaganje otpada i građevinskog materijala koje se događa u naseljima na području Grada.

"Nažalost, svjedoci smo da se na području Grada kontinuirano nepropisno odbacuje otpad u okoliš, na javnim površinama i oko lokacija na kojima se prikuplja komunalni otpad u spremnicima te se tako stvaraju brojni novi divlji deponiji otpada. Divljih deponija ima preko stotinu i nelegalno odlaganje otpada postalo je jedan od gorućih komunalnih problema u Gradu. Ovi se problemi iz godine u godinu  povećavaju, a posebno kulminiraju uoči i za vrijeme turističke sezone. Intenzivirali smo kontrole na terenu i postavili video nadzor sa ciljem kažnjavanja svih prekršitelja. Već smo izdali 20-ak prekršajnih naloga, a komunalni redari kontrole vrše u svako doba dana i na svim lokacijama. Kazna za ovaj prekršaj iznosi do 10.000,00 kuna za fizičke osobe i do 700.000,00 kuna za pravne osobe.

Suradnju sa građanima postigli smo uspostavom sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu, odnosno sustavom za dojavu putem kojeg građani mogu anonimno prijaviti nesavjesne i neodgovorne građane te građevinske i druge obrte i tvrtke koje nelegalno odlažu otpad u prirodu i na javne površine.

U proteklim godinama mnogo smo truda i financijskih sredstava uložili u opremanje našeg gradskog komunalnog društva Contrada d.o.o., koji se brine o prikupljanju otpada i čišćenju javnih površina, upravo radi toga da građanima budemo sve bolji i efikasniji uslužni servis. Isto tako, već godinama provodimo edukacije stanovništva vezano uz tematiku otpada.

Odvoz krupnog (glomaznog) otpada građani mogu riješiti pozivom gradskog komunalnog društva Contrada d.o.o. koje će izvršiti odvoz otpada prema utvrđenom rasporedu i bez plaćanja naknade, a za mjesec dana biti će u funkciji i novoizgrađeno suvremeno reciklažno dvorište u Vodnjanu, u Poslovnoj zoni Vodnjan sjever, gdje će svi građani moći, isto tako besplatno, svakodnevno deponirati sav krupni (glomazni) otpad i sav otpad koji se reciklira. Građevinski otpad može se zbrinuti odvoženjem istog na odlagalište građevinskog otpada Vidrijan.

Čuvajmo svoj okoliš i brinimo zajedno o očuvanju ljepote našega Grada za sve nas koji živimo danas, za svu djecu i za buduće naraštaje!" (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Pogrebne usluge Silentium