Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (16:14:32) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Hrvatima predstavljen Abi, svojevrsni Uber za pristup liječničkim savjetima

Zdravlje, 12.04.2019. (07:54)
(Izvor:Bug Online)Link

Mobilna platforma Abi koja omogućuje da brzinski dođete do savjeta afirmiranih liječnika specijalista, bez potrebe da ih fizički posjećujete u ordinaciji ili prethodno dogovarate pregled, nakon mnogo drugih zemalja, odnedavno je dostupna i u Hrvatskoj. Kada god ste nesigurni oko toga što vam se događa ili imate bilo kakvo pitanje medicinske prirode, Abi je instant-rješenje za dolazak do liječničkog savjeta ili objašnjenja i - čini se - kudikamo je pametniji odabir od samozastrašivanja Dr. Googleom.

Hrvatska je, naime, jedna od zemalja s najviše odlazaka liječniku u Europskoj uniji. Smanjenju tog broja, kao i gužvi u čekaonicama mogao bi doprinijeti upravo Abi. Ovu digitalnu uslugu pokreće umjetna inteligencija koja spaja korisnike s liječnicima mjerodavnim za pojedina područja. Korisnici se putem uobičajenih aplikacija za razmjenu poruka (Facebook Messanger, Viber, Skype) mogu obratiti s bilo kakvim zdravstvenim problemom koji ne zahtijeva fizički pregled, a liječnici odgovaraju u najkraćem roku.

"Ideja za Abi nastala je vrlo spontano. Preselio sam se u Barcelonu i jedne noći mojem sinu nije bilo dobro te sam se obratio svom prijatelju doktoru za savjet. Sinu je ubrzo bilo bolje bez potrebe za odlaskom liječniku. Razmišljao sam kako pomoći drugima u situaciji kada niste sigurni trebate li otići doktoru ili ne i tako došao na ideju za ovom platformom", izjavio je Kim-Fredrik Schneider, predsjednik Uprave tvrtke Abi Global Health na predstavljanju u Zagrebu.

Više o platformi Abi pročitajte na Bugu Online. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6