Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (14:48:41) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
Adwait Tripathi u Poreču

Aida Mrkaljević i Bojana Simić na LiDraNu

SŠ Mate Balote Poreč, 05.04.2019. (19:40)

Državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 28. je put zaredom okupila više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz Srednje škole Mate Balote su u pratnji mentorice Anči Ritossa Blažević sudjelovale učenice 3. razreda jezične gimnazije – Aida Mrkaljević i Bojana Simić. Aida je na Smotri sudjelovala s recitacijom „Naša tajna“ Desanke Maksimović, a Bojana s novinarskim radom „Radoznalost je ono što nas pokreće“.

Predstavljeno je 25 ponajboljih školskih listova, 45 literarnih i 25 novinarskih radova, 18 radioemisija, odigrano je 36 dramskih predstava školskih glumačkih družina, a 73 učenika stalo je na scenu u kategoriji samostalnih scenskih nastupa.

Doživalje Smotre prenijela nam je sudionica Bojana Simić:

„Po dolasku u Šibenik bili smo lijepo ugošćeni. Iste je večeri bilo organizirano svečano otvaranje smotre, a dio toga bila je naša Aida Mrkaljević uz izvedbu emotivne recitacije 'Naša tajna'. Uslijedilo je druženje s dramskom grupom iz labinske Srednje škole Mate Blažine, s kojom smo proveli ostatak Smotre. Drugi su dan održane radionice za samostalne novinarske i literarne radove. Svaki je učenik predstavio svoj rad pročitavši ga pred komisijom i drugim učenicima.

Provele smo se i zabavile više od očekivanog. Bilo je predivno gledati koliko talentiranih učenika ima iz svih kategorija, otvorenih i raspoloženih za druženje. Glavni cilj smotre bio je upoznati nove ljude iz svih dijelova države te sklapati nova prijateljstva, što je i posebnost smotre LiDraNo.“

Državnu smotra LiDraNo 2019. organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje, a škola domaćin smotre za srednje škole bila je Tehnička škola Šibenik. (th)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6