Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (10:27:15) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Parenzana 2019.

Lijepom našom: novac od ulaznica u humanitarne svrhe

Zabava, 03.04.2019. (15:09)
Sergio Pavat, Loris Peršurić, dr- Ante Ivančić i dr. Radmila Korlević na pressici
Sergio Pavat, Loris Peršurić, dr- Ante Ivančić i dr. Radmila Korlević na pressici

Za 17. travnja 2019. u 19 sati najavljeno je snimanje HRT-ove zabavne emisije „Lijepom našom”. Uz gradonačelnika Lorisa Peršurića, novinarima su se na današnjoj pressici obratili dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, voditeljica Ispostave Poreč dr. Radmila Korlević i Sergio Pavat, jedan od sudionika manifestacije.

Peršurić je podsjetio kako su Porečanke i Porečani, ali i gledatelji iz cijele Istre prije tri godine napunili dvoranu Žatila do posljednjeg mjesta. -Svi su bili izrazito zadovoljni programom i organizacijom, pa nije bilo puno razmišljanja oko toga hoće li se emisija vratiti u Poreč, jer Žatika je jedina tako velika dvorana u Istri, a u Poreču se tada okupi i veliki dio izvođača za sve gušte. Lijepa je to slika Poreča koju će vidjeti ne samo cijela Hrvatska, već i dijaspora koja redovno prati Lijepom našom, rekao je gradonačelnik.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna od danas su u prodaji u uredu TZ (Zagrebačka 9, Poreč) i na blagajni Kina Poreč (Narodni trg 1), te na dan snimanja od 17 sati na blagajni dvorane Žatika .

Novci od karata za CRP aparat i reagens, defibrilator, boce s kisikom

Prihod od prodaje ulaznica ide u humanitarne svrhe što će, rekao je gradonačelnik, vjerojatno biti dodatan povod da se Porečani i gosti iz cijele Istre odazovu i podrže humanitarnu akciju.

-Novac je namijenjen nabavi CRP aparata i reagensa, aparata za defibrilaciju i boce s kisikom za Dom zdravlja u Poreču, rekao je Peršurić.

Dr. Ivančić pojasnio je važnost nabave ove opreme – CRP aparat daje jednu dodatnu sigurnost liječnicima, posebno tijekom vikenda i blagdana dok laboratorij ne radi, pri postavljanju dijagnoze, odabiru terapije, i eventualnom upućivanju na daljnje liječenje, posebno kod djece.

-Uz to, dobili bismo i još jedan defibrilator, aparaturu za kisikoterapiju te potrošni materijal. Zahvaljujemo svima koji će podržati ovu donaciju i Gradu koji je odlučio ta sredstva namijeniti nabavi aparata, rekao je Ivančić.

- CRP aparat pokazuje akutnost infekcije, te radi li se o virusnoj ili bakterijskoj infekciji, što je u pojedinim slučajevima izrazito važno. Aparat će moći koristiti sve ambulante koje rade popodne ili vikendom, rekla je Radmila Korlević, dodavši kako se zbog takve pretrage tijekom popodneva, vikenda ili blagdana pacijente više neće morati slati u Pulu.

Program

U Poreču će nastupiti tridesetak KUD-ova, klapa, najpoznatiji sastavi i pjevači iz Istre i diljem Hrvatske. Sergio Pavat najavio je da će do programskih dopuna još doći, ali svoje sudjelovanje su potvrdili Mladen Grdović, Koktelsi, Alen Vitasović, Mauro Staraj i La Banda, Gianluca Draguzet, Vesna Nežić Ružić, Sergio Valić, Đani Maršan, Marko Škugo i Luka Basi, Gordan Gregurović, Bojana Žamarija, Tedi Grubica, Alfa time band, Lilihip, Duo magnolija, Milenij, Modrijani, KUD-ovi „Tići“ iz Tinjana, „Balun“ iz Vodnjana, „Bosanska Posavina“, KDC „Peroj“ te klape Lungo mare, Motovun i Parentine.

- Osim predstavljanja naše glazbe, bit će tu predstavljeni i istarski običaji, hrana i proizvodi s Poreštine ali i cijele Istre, rekao je Pavat. Emisija će biti emitirana u dva dijela, 27. travnja i 4. svibnja 2019. na prvom programu HRT. (Grad Poreč/dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nova Corolla Hybrid
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč